Kültür Sanat İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'ndan müthiş konser!

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'ndan müthiş konser!

22.01.2014 - 14:13 | Son Güncellenme:

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın bu haftaki konseri, Şef Burak Tüzün yönetiminde 24 Ocak Cuma günü Fulya Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de gerçekleşecek

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasından müthiş konser

Solist Hande Küden’in seslendireceği J.Sibelius’un Keman Konçertosu’yla başlayacak olan konser, S. Alnıtemiz’in Nasrettin Hoca eseri ile devam edecek.

Haberin Devamı

1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nı Prof. Server Ganiev’in keman sınıfından mezun olarak bitiren Burak Tüzün, aynı yıl Anadolu Üniversitesi’nde görev aldı. Sami Hatipoğlu ile armoni ve teori, Alfred Mişurin ile şeflik çalıştı. 2010 yılında Doçent unvanı alan sanatçının akademik alanda çalışmaları, makaleleri, konferansları, orkestra şefliği ve tamamlayıcı disiplinleri ile ilgili bir kısmı yayınlanmış dizi kitapları bulunmaktadır. Sanatçı halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı Öğretim Üyesi ve Hacettepe Senfoni Orkestrası şefidir.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın (İDSO) 24 Ocak Cuma günü gerçekleşecek konserinde, Solist Hande Küden ( Keman) J. Sibelius Keman Konçertosu’nu seslendirecek. Küden, 9 yaşında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Daniya Kaynova ile keman eğitimine başlamış, Veceslav Kaynov ile oda müziği çalışmalarını sürdürmüş ve 2012 yılında aynı üniversiteden Daniya Kaynova’nın öğrencisi olarak mezun olmuştur. İzmir Yaşar Üniversitesi’nin düzenlediği III. Oda Müziği Yarışması’nda ve 10. International Independent Music Competition “Individualis” gibi yarışmalarda birincilik ödülleri almıştır.

Haberin Devamı

Konser, Süleyman Alnıtemiz’in Nasrettin Hoca adlı eserini Ali Düşenkalkar'ın seslendirmesiyle sona erecek.

Tarih : 24Ocak 2013, Cuma

Yer : Fulya Sanat Merkezi

Saat : 20.00

Tarih : 31 Ocak 2014, Cuma

Yer : Fulya Sanat Merkezi

Saat : 20.00

Şef : Orhun Orhon

Solist : Burçin Büke (PİYANO)

Tuncay Yılmaz (KEMAN)

Program

F.LISZT : Piyano Konçertosu No.1

S.SAENS : Keman Konçertosu No.3

A.A.SAYGUN : Senfoni No.1