Kültür Sanat İstanbul Modern Sinema’da Uluslararası Sanatçı Filmleri

İstanbul Modern Sinema’da Uluslararası Sanatçı Filmleri

05.11.2012 - 10:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Modern, güncel video, animasyon ve kısa filmleri dünyanın farklı köşelerine taşıyan Artists’ Film International programına İstanbul Modern Sinema'da yer veriyor.

İstanbul Modern Sinema’da Uluslararası Sanatçı Filmleri

Proje 2008 yılında Art in the Auditorium adıyla Londra’nın köklü sanat kurumu Whitechapel Gallery tarafından başlatıldı. İstanbul Modern’in geçmiş yıllarda İnci Eviner, Ali Kazma ve Ergin Çavuşoğlu’nun çalışmalarıyla dahil olduğu program bu yıl dünyanın farklı bölgelerinden on iki sanat kurumunun ortaklığıyla gerçekleştiriliyor. Artists’ Film International için her ortak kendi ülkesinden bir sanatçının video, film veya animasyon çalışmasını seçti. Bu şekilde oluşturulan uluslararası video havuzu yıl içinde ortak kurumlarda düzenlenen gösterim programları ya da sergilerle izleyiciyle buluşuyor.

Haberin Devamı

Bu yıl Sefer Memişoğlu ve 2011 yapımı BREEZE adlı videosunu seçen İstanbul Modern, proje ortaklarından gelen çalışmalara ek olarak Türkiye’den başka sanatçıların videolarına da programda yer verdi. Böylece kapsamlı bir etkinliğe dönüştürdüğü Artists’ Film International için üç farklı başlıkta özel gösterim programları oluşturdu. Etkinlik kapsamında ayrıca, 24 Kasım'da Sefer Memişoğlu’nun bugüne kadar yaptığı video çalışmalarının toplu gösterimi ve sanatçıyla bir söyleşi de düzenleniyor.

Program / İçerik: Çelenk Bafra (Küratör), Senem Sekban (Asistan Küratör)

Söyleşi: 2012’nin Konuğu: Sefer Memişoğlu

24 Kasım, Cumartesi, 16:00

Konuşmacılar: Çelenk Bafra (Küratör, İstanbul Modern), Nazlı Gürlek (Bağımsız Küratör ve Eleştirmen), Sefer Memişoğlu (Sanatçı)

Haberin Devamı

2012 yılında Artists’ Film International’ın konuk sanatçısı olan Sefer Memişoğlu ile bugüne kadar yaptığı video çalışmaları ve gelecek projeleri üzerine Nazlı Gürlek ve Çelenk Bafra söyleşecek.

Söyleşi ücretsizdir.

Gösterimler müze ziyaretçilerine ve üyelere ücretsizdir.