Tatil İstanbul Modern'de yaz etkinlikleri başladı!

İstanbul Modern'de yaz etkinlikleri başladı!

07.07.2011 - 10:06 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin modern ve çağdaş sanat alanındaki birikimini, yaratıcılığını, çağdaş kültür kimliğini ortaya koymayı amaçlayan İstanbul Modern'den yeni etkinlikler...

İstanbul Modernde yaz etkinlikleri başladı

KAYIP CENNET

Haberin Devamı

25 MART - 24 TEMMUZ

İstanbul Modern'in “Kayıp Cennet” sergisi doğa kavramını farklı coğrafyalardan gelen çağdaş sanatçıların video ve yeni medya çalışmaları üzerinden ele alıyor. Sergide yer alan Doug Aitken, Francis Alys, Katerina Athanasopoulou, Jim Campbell, Ergin Çavuşoğlu, Desertmed, Shaun Gladwell, Emre Hüner, Nina Katchadourian, Ali Kazma, Laleh Khorramian, Guy Maddin, Rivane Neuenschwander, Ulrike Ottinger, Tony Oursler, Qiu Anxiong, Pipilotti Rist, Charles Sandison, Kiki Smith, Bill Viola ve Pae White’ın eserleri doğanın kültür ve teknolojiyle ilişkisini irdeliyor.

www.istanbulmodern.org

YENİ YAPITLAR, YENİ UFUKLAR

İstanbul Modern, “Yeni Yapıtlar, Yeni Ufuklar” sergisiyle Türkiye’de üretilen modern ve çağdaş sanatın başlangıç evresinden bugüne geçirdiği süreci ortaya koyuyor. Sergi Mehmet Güleryüz’den Burhan Doğançay’a, Ayşe Erkmen’den Sarkis’e önemli sanatçıların çalışmalarını açıklamalı metinler eşliğinde izleyiciye sunuyor.

Haberin Devamı


MASUM SURETLER
1 HAZİRAN - 4 EYLÜL

Lale Tara, “Masum Suretler” başlıklı son fotoğraf serisinde özellikle Rönesans resminde sıkça işlenen anne ve çocuk temasına başka bir açıdan bakıyor.

KONSER

14 TEMMUZ, 21.30

YENİ OZANLAR: PATRICK WOLF

İngiliz şarkıcı ve besteci Patrick Wolf, 18. İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbul Modern’de müzik severlerle buluşuyor. Viyola, ukulele, piyano gibi birçok enstrümanı bir arada kullanan Wolf, sahnede tükenmeyen enerjisi, kostümleri ve teatral performansıyla dikkat çekiyor.

Konser biletlerini Biletix adresinden ve İKSV’den alabilirsiniz.

SÖYLEŞİ

SÖZÜNÜ SAKINMADAN

7 TEMMUZ, 18.30

İstanbul Modern, idefix.com’un hazırladığı Sabit Fikir edebiyat dergisi işbirliğiyle, “Sözünü Sakınmadan” başlıklı sıra dışı bir söyleşi dizisine imza atıyor.


Söyleşi dizisinde her ay, usta eleştirmenler Semih Gümüş ve Ömer Türkeş ile genç kuşağın yıldızı parlayan isimlerinden Kaya Genç, bir edebiyatçıyı konuk ediyor. Eleştirmenler, konuklarının edebiyatını, sözünü sakınmadan konuşuyor.

İlk konuk, 80 sonrası Türk edebiyatına damgasını vuran ünlü yazar Murathan Mungan. Söyleşi 7 Temmuz Perşembe günü saat 18.30’da İstanbul Modern Sinema’da gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Kısa süre önce “Şairin Romanı” adlı kitabı takipçileriyle buluşan Murathan Mungan, “Sözünü Sakınmadan”da, eleştirmen Semih Gümüş, Ömer Türkeş ve Kaya Genç’in sorularını yanıtlayacak.

İstanbul Modern ve Sabit Fikir işbirliği ile sunulan sıra dışı söyleşilerin ilk üç aylık programı belirlendi: Murathan Mungan’ın ardından Ağustos ayında Hakan Günday ve Eylül ayında Küçük İskender konuk olacaklar. Bu keyifli söyleşi öncesinde ise Lavazza, katılanlara kahve sunacak.

Etkinlik ücretsizdir. Katılım için rezervasyon gereklidir.
Bilgi ve rezervasyon: 0212 334 73 00 veya

SİHİRLİ FİKİRLER ATÖLYESİ

25 MART - 24 TEMMUZ

İstanbul Modern'in Kayıp Cennet sergisine paralel olarak hazırladığı Sihirli Fikirler Atölyesi'nde çocuklar sergide yer alan eserleri inceleyerek farklı teknik ve malzemelerle yaratıcılıklarını geliştiriyor.

Etkinlik ücretsizdir. Bilgi ve rezervasyon: 0212 334 73 41

ATÖLYE MODERN 7 - 12 YAŞ YAZ SANAT ATÖLYELERİ

Haberin Devamı

İstanbul Modern çocukların tatilde eğlenceli etkinlikler aracılığıyla sanatı anlamalarını, yorumlamalarını ve paylaşmalarını sağlayan dört atölyeden oluşan bir program hazırladı.

Atölye süresi: 5 gün (Pazartesi-Cuma)

Bilgi ve rezervasyon: 0212 334 73 41


GENÇLİK ATÖLYELERİ

16 TEMMUZ, 10.00 - 18.00

Seçkin Pirim ile Açık Alanda Heykel Atölyesi’nde gençler heykel sanatı ile ilgili temel kavramları öğreniyor ve tarihteki en eski ve yaygın uygulamalardan biri olan yontma ve oyma tekniğiyle heykel yaratma sürecine dair deneyimler ediniyor.

Etkinlik ücretsizdir. Bilgi ve rezervasyon: 0212 334 73 41