Tatil İstanbul'da moda geceleri

İstanbul'da moda geceleri

07.09.2010 - 10:15 | Son Güncellenme:

Vogue dergisinin "Fashion’s Night Out" etkinliği bu yıl ilk kez İstanbul’da da gerçekleştirilecek.

İstanbulda moda geceleri

Etkinlik Bağdat Caddesi, İstinye Park ve Nişantaşı olmak üzere, İstanbul’un üç büyük alışveriş noktasındaki mağazaları kapsayacak.

Haberin Devamı

Fashion’s Night Out etkinliğinini tanıtıldığı toplantıda konuşan Vogue Genel Yayın Yönetmeni Seda Domaniç, etkinliğin geçen yıl ilk kez aralarında New York, Paris, Londra ve Milano’nun bulunduğu 13 şehirde gerçekleştiğini belirterek, etkinliğin ekonomik krizin etkisini azaltarak moda ve perakende sektörünü canlandırmak amacıyla yapıldığını söyledi.

Sadece 1 gece devam eden etkinliğin yüzde 15-20 oranında satış artışı getirirken, müşteri trafiğini de yüzde 20 dolayında artırdığını, hem tüketici hem de müşteri nezdinde olumlu geri dönüş sağlandığını anlatan Domaniç, etkinliğin bu yıl aralarında Türkiye’nin de olduğu 16 Vogue ülkesinde devam edeceğini bildirdi.

Fashion’s Night Out etkinliğinin 16 Eylül 2010 gecesi Nişantaşı’nda Valikonağı Caddesi’nden Abdi İpekçi ve Teşvikiye Caddesi sonuna kadar, İstinyePark ve Bağdat Caddesi’nde Suadiye ;Erenköy arası üç büyük alışveriş noktasındaki mağazaları kapsayacak şekilde yapılacağını ifade eten Domaniç, bine yakın mağazanın 18.00-24.00 saat arasında açık kalacağını söyledi.

Haberin Devamı

Mağazaların, bu gecede müşterilerine yönelik etkinlikler düzenleyeceğini, etkinliğe dünyadaki örneklerinde olduğu gibi tasarımcılar, ünlüler, modeller, moda editörleri ve sektörün önde gelen isimlerinin katılacağını anlatan Domaniç, Fashion’s Night Out İstanbul’a Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi’nin destek vereceğini bildirdi.

Etkinliğin tanıtımı amacıyla 11 Eylülde Bağdat Caddesinde halka açık fotoğraf çekimi yapılacağını belirten Domaniç, etkinliğe özel Dice Kayek tarafından tasarlanan tişörtlerin de 6-16 Eylül tarihleri arasında tüm mağazalarda satışa sunulacağını ve buradan elde edilecek gelirin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ticaret meslek lisesi perakende öğrencilerine burs olarak verileceğini söyledi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise marka yaratmanın önemine değinerek, Paris, Londra, Roma, Milano gibi şehirlerde Türkiye’den bir markaya rastlayamadıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Fashion’s Night Out İstanbul etkinliğinin diğer şehirlerdeki etkinliklerle yarışacağını belirten Sarıgül, Şişli Belediyesi olarak konuyu önemsediklerini, iyi bir tanıtım çalışması yapacaklarını söyledi.

Sarıgül, Nişantaşı bölgesinin etkinliğin diğer iki adresine fark atacağını da esprili bir şekilde dile getirirken, bir soru üzerine bölgenin 2 ayda yaptığı ciroyu sadece o akşam gerçekleştirebileceğini ifade etti.

BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz ise etkinliğin İstanbul’da da yapılıyor olmasının kendisini moda adına çok mutlu ettiğini dile getirerek, marka ekonomisin önemine dikkati çekti.

AMPD Başkanı Mehmet Nane ise ekonomiye hareket gelebilmesi için perakendenin canlanması gerektiğinin altını çizerek, Fashion’s Night Out etkinliğinden büyük heyecan duyduklarını dile getirdi.