Editörün Seçtikleri İşte Turgay Artam'ı şaşırtan birkaç 'hazine'

İşte Turgay Artam'ı şaşırtan birkaç 'hazine'

27.08.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

İşte Turgay Artam'ı şaşırtan birkaç 'hazine'

İşte Turgay Artamı şaşırtan birkaç hazine





Evlerde gizli kalmış antikaları gün ışığına çıkarmak için telefon servisi kuran Antik A.Ş'nin sahibi Turgay Artam, hiç ummadıkları evlerden 'hazine' çıktığını söylüyor.
Evlerdeki tarihi objelerin değerlerini tespit etmek isteyenlere ücretsiz hizmet verdiklerini belirterek Artam, şunları söyledi: "Eski bir ibrik var diye çağırıyorlar. 50 milyar liralık tombak çıkıyor. Para etmeyen bir halıyı gösterirken, duvardaki paha biçilmez hilyelerle karşılaşıyoruz. Kütahya işi zannettikleri obje İznik çıkınca, değeri 100 kat artıyor. İstanbul'da sahiplerinin bile farkında olmadığı inanılmaz ölçüde antika evlerde gizli kalmış durumda. Fakir evlerinden iki tane Topkapı Sarayı çıkar."

Hayat kurtaran tablo
6 - 7 yıl önce kansere yakalanmış küçük bir çocuğun ailesi paraları olmadığı için son umut evdeki eski bir tabloyu satmak istedi. Gittiğimizde tablonun Nazmi Ziya'ya ait olduğunu gördük. Müzayadede yaklaşık 100 bin dolara satıldı. Aile inanamadı. Para, çocuğun ABD'de yapılan tedavisine fazlasıyla yetti.

İbrik tombak çıktı
Bostancı'daki bir evden bakır ibrik var diye çağırdılar. Güzel bir tombak çıktı. O zamanın parasıyla 28 milyar liraya satıldı. Başka bir evden ise Kütahya işi sürahi var diye çağırdılar. Sahibi 300 - 500 milyon lira istiyordu ama İznik işi olduğunu gördük. Yaklaşık 40 milyar liraya satıldı.

Atatürk'ün mektubu
Atatürk'ün Cumhuriyet'in kuruluşundan bir gün öncesinde, resim sanatına destek vermek için Ankara'daki bir sergiden, adına resim aldığı Tekirdağ milletvekiline yazdığı mektup 22 milyar liraya satıldı. Geçen yıl eski bir Kuran da 135 milyar liraya satıldı.



YAŞAM


Kötü restorasyona bilimsel muhtıra
Hamilelikte formda kalmanın yolları
Fakir evlerde 'hazine' saklı!
Atkins diyetinin ilk kurbanı!
Ev işleri erkeği 'SEKSİ' yapıyor
Eşine değil cama üzüldü
Gülümseyin Marslılar! Hubble çekiyor
'Yaman' köpek gözaltına alındı
Aspirini başka ağrı kesiciyle almayın
Çocuklarına 'köpek muamelesi' yaptılar
Parayla saadet olmaz
Şeytan yerine 'can' çıkarıldı
Faciaya kıl payı: 37 yaralı
Dövülerek evden atıldılar
Öldürüp tribüne astılar
Yasemin disiplin kuruluna veriliyor
Balıkesir'de grizu faciası
Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur...
Suçluluk tasması
"Daimi balayı" oyunu!

Yazarlar