Kültür Sanat İtalyan usulü yılbaşı kutlaması

İtalyan usulü yılbaşı kutlaması

21.12.2015 - 14:22 | Son Güncellenme:

İtalyan mutfağı tutkunlarının değişmez adresi Da Mario Kalamış, rahat ortamı, kusursuz hizmeti, birbirinden lezzetli yemeklerin yer aldığı menüsü ve özel DJ performansı ile yılbaşı gecenizin çok özel geçmesini sağlıyor.

İtalyan usulü yılbaşı kutlaması

Da Mario Kalamış, klasik ve bölgesel İtalyan yemeklerinden oluşan zengin menüsü ile yılbaşı akşamında da misafirlerini ağırlıyor. Misafirler, yılbaşı gecesi “a la carte” menüden klasik İtalyan lezzetlerini tercih edebilecekleri gibi İtalya’nın farklı bölgelerine özel hazırlanan menüden de seçim yapabilecekler.

Haberin Devamı

Marche bölgesine ait yerel lezzetler arasında “Çıtır enginar ile karides ve ıstakoz çiğ domates fondü”, “Odun ateşinde rezene ile fırında pişmiş kalkan” gibi çok özel lezzetler yer alıyor. Marche menüsünde ön plana çıkan diğer lezzetler ise; uykuluk ve siyah trüf ile lezzetlendirilen tipik “et lazanya” ve porçini mantar, kereviz püresi, siyah yaz trüfü ile sunulan “Izgara dana eti filetosu” gibi et severleri memnun edecek tatlar bulunuyor.

Bu özel geceyi klasik İtalyan lezzetlerinin tadına vararak geçirmek isteyenler ise başlangıçlardan “Fırında patlıcan, mozzarella, domates, brokoli, parmesan halkası” ve “Safran kıtır risotto kek, dana eti yahni ve bezelye ile” gibi lezzetleri tercih edebilirler. Salatalar arasında bulunan “Avokado carpaccio, enginar salatası” ise ana yemek öncesinde hafif bir seçenek olabilir.

Haberin Devamı

Da Mario’nun “a la carte” menüsünde yer alan “Ağır ateşte pişirilmiş enginarla doldurulmuş kuzu eti, patlıcan ve peynir graten ile” ve “Domates ve maydanoz ile pişirilmiş lagos ve ahtopot yahnisi” gibi yemekler ise yılbaşı akşamında misafirlerin gerçek İtalyan lezzetlerinin tadına varmalarını sağlayacak.

“Hurmalı Bavyera tatlısı kızarmış muhallebi ile” ya da “Kremsi çam fıstığı ve vanilya milföy, Bodrum mandalina sorbe” ise tatlılar arasıdan seçilebilecek birbirinden özel lezzetlerdeb sadece birkaçı.

Kalamış’ın en nezih yerinde konumlanan ve her mevsim büyük bir özenle menüsünü oluşturan Da Mario Kalamış’ta akşam 19.30’da başlayacak DJ Burçin Ozan’ın performansı ile de eğlence gecenin geç saatlerine kadar devam edecek.

Da Mario, ailesiyle ve sevdikleriyle birlikte gerçek İtalyan lezzetlerinin tadına varmak ve keyifli bir yılbaşı geçirmek isteyenleri Kalamış’taki restoranına bekliyor.