Tatil İtalyanlar'la benzerliğimiz şaşırtıyor

İtalyanlar'la benzerliğimiz şaşırtıyor

18.03.2015 - 11:05 | Son Güncellenme:

Dünyanın 87 ülkesine düzenlediği turlar ve yurtdışı turları bazında sektörün lideri Prontotour, kısa zaman önce yayına açtığı seyahat blog sitesiyle, okuyucularına seyahat destinasyonları hakkında ilginç bilgiler veriyor.

İtalyanlarla benzerliğimiz şaşırtıyor

İtalya’ya seyahat edenlerin kendilerini Türkiye’de gibi hissedecekleri üç ilginç bölge bulunuyor. Bunlardan ilki, İtalya’nın kuzeyinde bulunan ve Türk kasabası diye adlandırılan Moena. Araştırmaya göre, bu kasabada yaşayanlar kendilerinin Türk olduğunu iddia edip, Türk gelenek ve göreneklerine göre yaşıyor. Erkeklerin Bıyık bırakıp Osmanlı kıyafetleri giydiği bu kasabada her yıl düzenli olarak Türk festivali düzenleniyor. İşin en ilginç yanı ise kasaba halkının tek kelime bile Türkçe bilmiyor olması.

İtalya’nın güneyinde bulunan iki bölge ise yerleşim açısından ciddi benzerlikler taşıyor. Bunlardan ilki Matera şehrinde bulunan Sassi di Matera semti. Türkiye’deki Kapadokya’nın birebir aynısı olan semt, volkanik tüflerin oyularak ev ve kilise haline getirildiği bir yerleşim yeridir. UNESCO tarafından koruma altına alınmış bu semti ziyaret edenler, çektikleri fotoğrafları sosyal medyada İtalya’nın Kapadokya’sı olarak paylaşıyor. Söz konusu diğer bölge ise, Taranto şehrine yaklaşık 45 dakika mesafedeki Alberobello bölgesi. Burada bulunan evlerse Harran evlerinin birebir kopyası şeklindedir. Bölgeyi ziyaret eden Türkler “trullo” adı verilen bu evleri gördüğünde Harran evlerine olan benzerliği nedeniyle şaşkınlığını gizleyemiyor.

Türk Hava Yolları’nın Bari’ye ilk uçuş ayrıcalığı ile 5 gecelik organize edilmiş Prontotour’un “Puglia” turuyla bu hayret verici benzerlikleri yerinde yaşıyorsunuz. 4 Yıldız otellerde konaklama 699 Avro’dan başlayan fiyatlarla, sıra dışı bir seyahat deneyimi sizi bekliyor. Unutmayın, Türkiye’den ilk uçuş olması bölgeyi ilk keşfedenlerden biri olma ayrıcalığı anlamını da taşıyor.