Yaşam İÜ Onkoloji’ye yeni yüz

İÜ Onkoloji’ye yeni yüz

19.02.2010 - 00:40 | Son Güncellenme:

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nün yenilenen bölümü törenle açıldı. Yeni cihazlarla birlikte İÜ Onkoloji dünyada zirveyi zorlayacak

İÜ Onkoloji’ye yeni yüz

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Onkoloji Enstitüsü’nün yenilenen bölümü yeni cihazlarla hizmete girdi. Enstitünün yanındaki bir çadırda düzenlenen açılış törenine İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.
İÜ Onkoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erkan Topuz, son dönemde kanser hastalığının arttığına dikkati çekerek, 2020’li yıllarda dünyada 20 milyon kişinin daha kansere yakalanacağını ve böylece 1 milyarın üzerinde insanın kanserle yaşayacağını kaydetti. Yeni cihazlarla ilgili bilgi de veren Topuz, bir cihaz için Sağlık Bakanlığı’ndan haber beklediklerini, bu cihazın da gelmesi durumunda alanlarında dünyada birinci ya da ikinci olacaklarını iddia etti.
Konuşmaların ardından, cihazların alımına ve birimin yenilenmesine katkıda bulunanlara plaket verildi. Daha sonra protokoldekiler kurdele keserek açılışını gerçekleştirdikleri birimi gezerek cihazları yakından inceledi.

Haberin Devamı

Cyberknife görevde
Bölümün yenilenmesi İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve gazeteci Uğur Dündar’ın katkılarıyla sağlandı. Yenilenen bölümde robotik donanımlı radyoterapi cihazı Cyberknife, harekete duyarlı radyoterapi cihazı Rapidarc ve cihazların optimum kullanımını sağlamak amacıyla harekete duyarlı bir bilgisayarlı tomografi ve planlama sistemi, yeni bir simülatör, yüzeysel ışınlama cihazı ve brakiterapi ünitesi de uygulamaya girdi.

Yazarlar