Geri Dön

Izgara ciğer tarifi

Ciğer yemek için artık Edirne’ye gitmenize gerek yok. Evde kendi yapacağınız ızgara ciğer tarifi ile aynı tadı bulacaksınız.

Izgara ciğer tarifi
  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

750 gr. dana ciğeri
1 adet orta boy soğan
2 dal taze kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Izgara Ciğer Nasıl Yapılır?

Zarını çıkardığınız 750 gram dana ciğeri ince ince dilimleyin.

1 adet orta boy soğanı ve 2 dal taze kekiği gelişi güzel doğrayın.

Dilimlediğiniz dana ciğerlerin kabına aktarın, üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin.

Ciğerleri bu karışımın içinde buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.

Isıtılmış tavada, orta ateşte yaklaşık 10 dakika kadar arkalı önlü ters çevirerek kızartın.

Sıcak olarak servis edin.

Not: Sumaklı soğan salatasıyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber