Kültür Sanat Jazz'ın yıldızları Aspendos'tan yükselecek!

Jazz'ın yıldızları Aspendos'tan yükselecek!

01.07.2011 - 10:07 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde 20-24 Temmuz’da yapılacak "Uluslararası Antalya Jazz Festivali", dünyaca ünlü isimleri Aspendos’un büyülü sahnesiyle buluşturacak.

Jazzın yıldızları Aspendostan yükselecek

Antalya’da bu yıl ilk kez düzenlenecek festivalin tanıtımı için Ramada Oteli’nde basın toplantısı düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, Uluslararası Antalya Jazz Festivali’nin, dünyanın en önemli turizm kentlerinden Antalya’nın kültürel ve tarihi yanını sanatla birleştireceğini söyledi. Bu yıl ilki düzenlenecek festivalin hedefinin, dünya festivalleri içinde Türkiye ve Antalya’yı öne çıkarmak olduğunu belirten Demirel, 3 yıl içinde dünyanın en iyi festivalleri arasında yer alacağını iddia etti.

Haberin Devamı

Kültürel varlıkları korumanın önemine işaret eden Demirel, Koruma Kurulu kararlarına uygun olarak Aspendos Antik Tiyatro’nun kullanılacağını söyledi. Demirel, kurulacak ses sistemiyle 90 desibelin altında sesin antik tiyatroya eşit şekilde iletileceğini kaydetti.

Demirel, 15 ülkeden gazeteciyi de festival süresinde ağırlayacaklarını bildirdi. Demirel, Al di Meola ve Fahir Atakoğlu konserleri sırasında sürpriz Türk sanatçıların da sahne alabileceğini dile getirdi.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel de, Türk turizminin tacı olan Antalya’da düzenlenecek festivalin kentin marka değerini artıracağını söyledi.

Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı’nın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı toplantıda hazır bulunan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır, Antalya Tanıtma Vakfı Başkanı Nizamettin Şen, ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel, TANTUR Genel Müdürü Teoman Odabaş, Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ da, festivale destek verdiler.

Haberin Devamı

RÜYA SAHNEDE RÜYA İSİMLER PARLAYACAK

Antik tiyatrolar arasında en iyi şekilde korunarak günümüze gelen, akustik ve tarihi yapısıyla dünyanın gözbebeği olan Aspendos, jazzın beş önemli ismini, beş önemli orkestrayla birlikte ağırlayacak.

Uluslararası Antalya Jazz Festivali’nin açılışı 20 Temmuz’da Fado müziğinin büyülü yorumcusu Monica Molina ile yapılacak. Molina’ya Mehmet İkiz Trio ve China Moses eşlik edecek.

Festival kapsamında 21 Temmuz’da "Kuzeyin Büyülü Sesi" olarak adlandırılan Lisa Ekdahl, sahne alacak. İskandinavya’nın tüm dünyaca sevilen modern zaman sanatçısı Ekdahl, ilk albümüyle dört platin satış ve üç Grammy ödülü almıştı. Ekdahl ile aynı gün, Nino Katamadze ve Insight da Aspendos Antik Tiyatro’da sanatseverlerle buluşacak. Gürrcistan doğumlu Katamadze, 14 yaşından beri sahnede olan çok özel bir ses olarak biliniyor. Kendisi gibi özel bir müzik anlayışı ortaya koyan Insight ile yaptıkları sahne şovları ve doğaçlamaları onları özel kılıyor.

Haberin Devamı

ÇIPLAK AYAKLI DİVA: CESARIA EVORA

Festival üçüncü gecesinde jazz dünyasında efsaneleşen isim Cesaria Evora’yı ağırlayacak. Geç keşfedilen ve tam 47 yaşında şöhreti yakalayan Grammy ödüllü folk şarkıcısı Cesaria Evora, kendi deyimiyle "Aç insanlarla, dünyanın fakir halklarıyla dayanışma içinde olmak amacıyla" sahneye gösterişli ayakkabılar yerine çıplak ayakla çıkmayı tercih ediyor.

Evora ile aynı gece kontrbas adamlar "L’orchestre de Contrebasses" sahne alacak. Christian Gentet tarafından 1981 yılında kurulan grup, tek kelimeyle bir "müzikal yaratıcılık harikası" olarak nitelendiriliyor. Kontrbasın en modern kullanımını sergileyerek dünya çapında ün salan "L’orchestre de Contrebasses", 6 virtüözden oluşuyor.

BİR ’AMERİKAN RÜYASI’: MACY GRAY"

Oyunculuk yeteneğini sahnede sesiyle birleştiren Macy Gray, çok yönlü repertuarıyla 23 Temmuz’da Aspendos’da olacak. Gray ile aynı gece New York Gypsy All Stars sanatseverlerle buluşacak. Grup, klasik Türk çingene müziğini, caz ve funk ile destekleyen tamamen kendilerine özgü karma ve farklı bir tür ile jazz sahnelerinde Balkan rüzgarları estiriyor.

Haberin Devamı

"KONUŞAN GİTARIN SAHİBİ: AL DI MEOLA"

Festival, "Konuşan gitarın sahibi" olarak adlandırılan Al Di Meola ile sona erecek. Güçlü bir virtüöz ve besteci olan Di Meola, ağırlıklı olarak latin müziklerini tercih ediyor. Festivalin son günü, Fahir Atakoğlu Trio da sanatseverlerle buluşacak. Dünyaca ünlü Türk piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu, Grammy ödüllü vurmalı çalgılar virtüözü Horacio El Negro Hernandez ve efsanevi basçı Alain Caron, Antalya Jazz Festivali’nin finalinde sahne alacak.