Kültür Sanat Juilliard Quartet 26 Ocak’ta CRR’de

Juilliard Quartet 26 Ocak’ta CRR’de

22.01.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Amerika’nın en iyi yaylı çalgılar dörtlüsü Juliard Quartet; Haydn, Şostakoviç ve Beethoven’dan oluşan bir repertuarla İstanbul’a geliyor.

Juilliard Quartet 26 Ocak’ta CRR’de

Juilliard Quartet’in 62 yıllık birikimini sergileyeceği bu konseri kaçırmayın.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Juilliard Quartet, 26 Ocak 2008, Cumartesi, 20:00 Joel Smirnoff (Keman) Ronald Copes (Keman) Samuel Rhodes (Viyola) Joel Krosnick (Viyolonsel)

Juilliard Yaylıçalgılar Dörtlüsü, seslendirdiği eserlerin yapısını berrak ve saf hatlarla ortaya koyuşuyla uluslararası çapta büyük bir üne sahiptir ve Amerikan yaylı çalgılar dörtlüleri arasında en mükemmeli olarak görülmektedir.

Adına yayınlanan 100’den fazla albümle grup, zamanımızın en çok albümü yayınlanan yaylı çalgılar dörtlülerinden biridir; Beethoven’ın tüm dörtlülerinden, Schoenberg’in tüm dörtlülerinden ve Debussy ve Ravel'in yaylı çalgılar dörtlülerinden oluşan albümlerinin hepsi Grammy Ödülü kazanmıştır.

Çağdaş Amerikan müziğinin coşkulu şampiyonu olarak Dörtlü, aralarında Amerika’nın en ünlü caz müzisyenlerinin bazılarının da yer aldığı Amerikan bestecilerinin 60’dan fazla eserinin prömiyerini yapan grup olmuştur.

1997 sezonunun başlarında Musical America, Dörtlü’yü “Yılın Müzisyenleri” olarak seçmiş ve bu yıllık yayının Uluslararası Sahne Sanatlar Rehberi’nin kapak sayfasında ilk kez bir oda müziği topluluğu yer almıştır.

Tüm Bartók yaylı çalgılar dörtlülerini içeren albümü ile Ulusal Kayıt Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nce 1986’da Hall of Fame ödülüne layık görülen Juilliard Dörtlüsü, kayıt sektöründeki “Yaşam Boyu Başarı”sı nedeniyle 1993’de Deutsche Schallplattenkritik Ödülü’nü kazanmıştır. 1994’de Ravel, Debussy ve Dutilleux dörtlülerine yaptığı albüm ise Londra Times dergisince bugüne dek kaydedilmiş en iyi 100 klasik müzik albümünden biri olarak seçilmiştir.

Tarihi boyunca Juilliard Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, büyük klasik müzik bestecilerinden, içinde bulunduğumuz yüzyılın ustalarına kadar birçok bestecinin yaklaşık 500 eserinden oluşan kapsamlı bir repertuarı seslendirmiştir.

Dünyanın dört bir yanında yaşayan yaylıçalgılar müzisyenleri üzerinde önemli etkisi olan topluluk, 11 Ekim 2006’da 60. kuruluş yıldönümünü kutladı.

15 ve 24 YTL olan konser biletleri CRR Konser Salonu gişesinden Biletix gişelerinden, Biletix Çağrı Merkezi’nden (0 216 556 98 00) temin edilebilir.