Geri Dön

Kabak Köftesi Tarifi

Kabak köftesi tarifi, kıymalı köfte sevmeyenlerin severek tüketeceği, en lezzetli zeytinyağlı köfte tarifleri arasında yer almaktadır. Sağlık açısından çeşitli faydaları bulunan kabakla artık enfes lezzette kabak köftesi tarifi hazırlayabileceksiniz. Kabak köftesi tarifini bilmiyorsanız sizler için araştırıp bir araya getirdiğimiz kabak köftesi tarifine göz atabilirsiniz.

Kabak Köftesi Tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 tane kabak
2 yumurta
5 dal yeşil soğan
Bir tutam maydanoz
Yarım su bardağı un
Fesleğen

Kabak Köftesi Nasıl Yapılır?

Kabak köftesi tarifi, vejetaryen tarzı beslenen kişiler için bulunmaz bir nimettir. Zeytinyağlı köfteler arasında en çok sevilen tarifler arasında yer alan kabak köftesi tarifi ile hem akşam yemeklerinizi hem de çay saatlerinizi lezzetlendirebilirsiniz. Sağlık açısından bir çok faydası bulunan kabak, serbest radikalleri önleyen antioksidanlar açısından zengindir. Kabak köftesi tarifinin sağlık açısından faydalarının olmasının yanında damak tadınızı şenlendirmek için bu tarifi denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte kabak köftesi tarifi... 

1. adım: Kabakları soyup rendeleyin ve suyunu sıkın. Un, yumurta ve baharatları iyice çırpın.

2. adım: Yeşillikleri ince ince kıyın. Tüm malzemeleri karıştırın.

3. adım: Tavaya az miktarda yağ koyun. Kaşık yardımıyla malzemeden alıp tavaya koyun düzeltin. Her iki tarafını da kızartın.

4. adım: Sunum sırasında dilerseniz sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber