Yaşam Kaçırılan Tuğba ailesini tanıyamadı

Kaçırılan Tuğba ailesini tanıyamadı

12.01.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 1.5 yıl önce Bangladeş’e kaçırılan küçük Tuğba artık ailesinin yanında... Türkçeyi unutan ve ailesini tanıyamayan Tuğba’nın yeni hayatına uyum sağlaması için uzman bir psikolog destek verecek

Kaçırılan Tuğba ailesini tanıyamadı

Bangladeşli bir aile tarafından İstanbul’dan yaklaşık 1.5 yıl önce kaçırıldıktan sonra Bangladeş’in Chittagong kentinin dışındaki bir köyde bulunan 5 yaşındaki Tuğba Aksu, aylardır hasretle kendisini bekleyen ailesine dün kavuştu. Kızını havalimanında görür görmez fenalık geçiren anne Gülten Aksu, sıkı sıkı sarıldığı kızını bir daha gözünün önünden hiç ayırmayacağını söyledi. Baba Aksu ise, kızının Türkçeyi unuttuğunu ve kendilerini tanımadığını belirtti.

İddiaları yalanladılar
Fatih Haydar Mahallesi’ndeki bir gecekonduda oturan Aksu ailesi, çocukları olmayan ve gördükleri rüyadaki bir kişinin kendilerine “Çok sevdiğin bir çocuğu umreye getir, çocuğun olacak” diyen Bangladeşli komşularına inanmıştı. Bangladeşli aile, ‘umreye götürüp, getireceğiz” diye aldıkları Tuğba’yı ülkelerine kaçırmıştı. Ailenin şikâyeti üzerine bulunan Tuğba 17 ay sonra büyükelçiliğe teslim edildi.
Interpol görevlileri tarafından dün Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda Türk polisine teslim edilen Tuğba Aksu’yu havalimanında baba Halil Aksu, anne Gülten Aksu, abla Kader ve ağabey Muhammed karşıladı. Aylardır hasretle beklediği kızını karşısında gören anne Gülten Aksu, fenalık geçirdi. Tuğba ise korku dolu gözlerle etrafa bakarak ağladı. Küçük kızı Bangladeşli kadın polis sakinleştirdi. Daha sonra anne Aksu, gözyaşları arasında kızına sarılarak hasret giderdi.
Yasal işlemler için Üsküdar’daki Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürülen minik Tuğba, Türkiye’deki ilk yemeğini de burada yedi. Sağlık kontrolünden sonra kızlarını alarak Fatih’teki evlerine götüren aileyi komşuları da yalnız bırakmadı.

Kaçırılan Tuğba ailesini tanıyamadı



‘Gözümün önünden ayırmam’
Çok çile çektiklerini belirten baba Aksu, “Sonunda kavuştuk. Annesi fotoğraflarıyla avunuyordu. Çocuk bize alışmakta zorluk çekiyor. Bir uzman psikolog uyum sağlaması için destek verecek. Çocuk Türkçeyi unutmuş, sadece ‘Baba ben iyiyim’ diyebiliyor. Bizi görünce baktı, ama fazla tepki veremedi” dedi. Çocuğunu bir daha asla gözünün önünden ayırmayacağını söyleyen anne Aksu da, “Tuğba’yı para karşılığı aileye verdiği” iddialarını yalanladı.

Yazarlar