Geri Dön

Kadayıf Tatlısı Tarifi

İster bayramda ikram olarak, isterseniz de misafirlerinize özel olarak hazırlayacağınız fıstıklı kadayıf tatlısı tarifini sizinle paylaştık. Bu lezzet şölenini nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, işte kolay ve pratik kadayıf tatlısı tarifi...

Kadayıf Tatlısı Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gram tel kadayıf
200 gram tereyağı
1/2 su bardağı Antep fıstığı içi
1 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bol fıstıklı ve lezzetli kadayıf tatlısı yapmaya ne dersiniz? Bayram tatlılarına çok yakışacak olan kadayıf tatlısını, özel günlerde de misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz. İçi şerbetli ve Antep fıstıklı, dışı ise kıtır kadayıfla kaplı olan kadayıf tatlısını mutlaka deneyin. Peki, kadayıf tatlısı nasıl yapılır? İşte kadayıf kolay ve pratik tatlısı tarifi...

Kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kadayıf tatlısı yapımı... 

Birinci adım: İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Tencereye aktardığınız su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.

İkinci adım: Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar pişirdiğiniz şerbet karışımına limon suyu ekleyip 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Soğuması için ayrı bir yerde bekletin.

Üçüncü adım: Tel kadayıfı, yayvan bir tepsiye alın. Kadayıfları, elinizle açıp havalandırdıktan sonra açın.

Dördüncü adım: Tereyağını, kısık ateşte eritin. Kullanacağınız tepsiyi bolca yağlayıp geri kalan tereyağını ılınması için kenarda bekletin. Bütün Antep fıstıklarını yağlanmış fırın tepsisine serpiştirin.

Beşinci adım: Yağlanmış ve fıstıkla kaplanmış fırın tepsisinin tabanını tel tel açtığınız kadayıfların yarısıyla kaplayın. Bu esnada kadayıfları azar azar serpiştirin ve tereyağına yapışmalarını sağlayın. İyice sıkışması için bir tepsiyle bastırarak üzerinden geçin.

Altıncı adım: İnce çekilmiş Antep fıstığı içini kadayıfların üzerini örtecek şekilde tepsiye serpiştirin.

Yedinci adım: Kalan kadayıfları azar azar ekleyin. Sıkışması için üzerlerine bastırarak fıstıkların üzerini kaplayın. Kalan eritilmiş tereyağı ile tatlının üzerini yağlayın.

Sekizinci adım: Fıstıklı kadayıfı, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üst kısmı kızaran tatlıyı, dikkatli bir şekilde ters çevirip, diğer tarafını da 10 dakika kadar kızartın.

Dokuzuncu adım: Her iki tarafı da nar gibi kızaran kadayıfı, ılınması için 2 dakika kadar bekletin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti azar azar gezdirin.

Son adım: Şerbetini içine çeken kadayıfı, dilimledikten sonra servis edin.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber