Yaşam Kadın girişimcilere cesaret kredisi verilmeli

Kadın girişimcilere cesaret kredisi verilmeli

13.03.2015 - 12:01 | Son Güncellenme:

Kadın girişimcilere verilen kredinin, erkek yatırımcılara göre daha fazla üretime dönüştüğünü belirten iş kadını Semiz, “Mikro Kredi kullanan 137 bin kadın iş hayatına hem kalite, hem de üretim artışı getirdi” dedi.

Kadın girişimcilere cesaret kredisi verilmeli

Ekonomide kadın girişimcilerin son yıllarda hızla arttığını söyleyen iş kadını Rümeysa Semiz, 1.5 milyon girişimci içerisinde 100 bine yaklaşan kadın sayısının daha da artması için teşviklerde pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini ifade etti.

Ekonomide kadınların tüketici olmaktan daha çok üretici olmaya yöneldiğini söyleyen Semiz "Küçük ölçekli mikro krediler büyük bir zihniyet değişimin beraberinde getirdi. Mikro kredi desteği yerine kadın girişimcilerin projelerine kamu bankaları ve Kalkınma Ajansları pozitif ayrımcılık yapmalı. Ekonomi yönetimi kadın girişimcileri teşvik etmek için ‘Cesaret Kredisi’ vermeli” dedi.

Kadın girişimci sayısı hızla artar

Kadın girişimcilere verilen kredilerin erkek yatırımcılara göre daha fazla üretime dönüştüğünü söyleyen Semiz şunları kaydetti: "Mikro kredi deneyimi Türk ekonomisinde kadınlara önemli bir yükümlülüğü de beraberinde getirdi. Mikro kredi kullanan 137 bin kadın iş hayatına hem kalite, hem de üretim artışı getirdi. Mikro kredilerle kurulan küçük atölyelerden çoğu bugün üretim üslerine dönüştü. Kadın girişimcilerin kullandığı 375 milyon liralık kredinin tamamı geri döndü. Mikro kredi tecrübesi artık KOSGEB'lere dönüştürülerek istihdam sayısı da hızla artacaktır.

Kadın artık tüketici değil üretici olmalı

Türk kadınının ekonomide sadece tüketici değil aynı zamanda üretici olarak da anılması gerektiğini söyleyen AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Rümeysa Semiz şunları ifade etti; "Kadın girişimci sayısının artmasıyla Türk ekonomisindeki pozitif büyümenin daha da artacak. Hem istihdam, hem de üretim çeşitliliği getiren kadın girişimci ruhu ekonomide önemli fırsatlar sunacaktır. Kadınlar tüketici olmaktan çıkarak üretici konumuna geçmelidir. Kadın girişimciliğinin ekonomik ve toplumsal hayata önemli yarar ve fırsatlar sunduğu bir gerçektir. Halen kadın girişimcilerin küçük ölçekli yatırımlarla ortaya çıkardığı atölye ve işletmelerde 10 binden fazla istihdam sağlandığı göz önüne alınırsa, Cesaret Kredisi ile bu sayı kat kat artacaktır..."

Yazarlar