Cinsellik Kadın orgazmı hakkında bilinmeyenler

Kadın orgazmı hakkında bilinmeyenler

02.11.2016 - 15:12 | Son Güncellenme:

Kanada'da yapılan araştırma kadın orgazmıyla ilgili çok çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Peki bir kadın cinsel hazzın zirvesine nasıl ulaşır?

Kadın orgazmı hakkında bilinmeyenler

Her zaman bir merak konusu olan kadın orgazmı yüzyıllardır iki şeye dayandırılmıştır: Vajina ve klitoris. Kimilerine göre kadın sadece vajinal stimülasyonla cinsel hazza ulaşabilir. Kimilerine göre ise klitoris göz ardı edilmemeli. Ancak yakın zamanda yapılan çalışma, kadın cinselliğine dair bildiklerimizi sorgulatacak nitelikte.

Haberin Devamı

Kanada'nın Concordia Üniversitesi'nde gerçekleştirilen araştırmada, sekse dair birçok çalışma incelendi. Varılan sonuca göre, doğru dokunuş ve ritimle bir kadın klitoris, g noktası ve serviks gibi genital bölgelerden orgazm olabildiği gibi dudaklar, göğüs uçları, kulaklar, boyun ve parmaklardan da orgazm olabilir. Bu bölgeler kadından kadına değişkenlik gösteriyor. Klitoriste 8 bin sinir ucu bulunmasına rağmen klitoris, orgazmı garanti eden bir düğme olarak düşünülmemeli.

Bu noktada uzmanlar partnerleri uyarıyor. Bir kadını nasıl uyaracağınızı bulduğunuzda bunda ısrarcı olmamalısınız. Uyarım noktaları kadından kadına değişiklik gösterdiği gibi bir kadının erotik vücut haritası da zamanla değişebilir. Yani kadını cinsel hazza ulaştıran noktalar her zaman, herkesle, her durumda aynı olmayabilir.

Haberin Devamı

Farklı partnerler, ortamlar, sesler ve deneyimler kadının cinsel hazza ulaşmasında önemli rol oynuyor. Kadının gerçek bir orgazm yaşaması için vücudundaki her bölgenin farklı dokunuşlara nasıl tepki verdiği gözlemlenmeli.

Kaynak: Daily Mail

PembeNar Özel

Erkeklerde İktidarsızlık Tedavisi

Yazarlar