Genel Sağlık Kadınlar arası göğüs savaşları

Kadınlar arası göğüs savaşları

23.06.2009 - 15:24 | Son Güncellenme:

Karadeniz kadını erkeğini kaptırmamak için bıçak altına yatıyor. Bölge kadını göğüslerini küçültürken Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelen kadınlar ise büyütmek için estetik cerrahlara başvuruyor.

Kadınlar arası göğüs savaşları

Özellikle Sarp Sınır Kapısı’nın açılmasının ardından, Karadeniz Bölgesi'ne gelen Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) kadınları, Türk kadınlarının güzellik anlayışına yeni bir boyut getirdi. Son derece bakımlı olan bu kadınların Türk erkeklerinin ilgisini çekmesi Karadeniz kadınlarının da güzellik merkezlerine, estetik cerrahlara başvurmasına neden oldu. Estetik cerrahi konusunda BDT’li kadınlar ile Türk kadınlarının istekleri ise birbirinin tam tersi . Türk kadınları göğüslerinin küçültülmesi için estetik cerrahlara başvururken, yabancı uyruklu kadınlar göğüslerini büyültmek istiyor.

Haberin Devamı

Sayı her yıl artıyor

Trabzon Numune ve Eğitim Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahî Uzmanı Op. Dr. Mustafa Çapar, Türk ve BDT'li kadınlar arasında estetik ameliyat olanların sayısının her yıl arttığını belirtti. Dr. Çapar, şunları söyledi : " Trabzon'a 2000 yılında plastik cerrah olarak geldim, ilk geldiğim yıllarda 3 doktor olarak çalışıyorduk. Bu sayı şimdi 10'un üzerinde. Estetik ameliyat olmak için gelen kadınlar genelde göğüs, burun ve bölgesel yanlarındaki sorunlarından kurtulmak için bize başvuruyor. Fiziksel yapıları nedeniyle göğüsleri genel olarak küçük olan Rus kadınlar, göğüslerini büyütmek için başvuruyor. Türk erkeklerinin genelde dolgun kadınları beğenmesi, onları da bu yola sevk ediyor. En çok Rusya, Moldova, Azerbaycan, Özbekistan, Ukrayna ve Beyaz Rusya'dan başvurular oluyor. "

Haberin Devamı

Karadeniz insanının artık sembolü haline gelen burun seklinden kurtulmak için de kendilerine başvurduğunu ifade eden Op. Dr. Mustafa Çapar, " Burundan şikayetçi olanların sayısı son yıllar da çok fazla arttı " dedi. Karadenizlinin artık " burnuyla tanınmak istemediğini " belirten Op. Dr. Çapar, " Hem erkekler, hem kadınlar büyük ve kemerli burunlarından kurtulmak için estetik ameliyat istiyor; ama en çok erkek hastalarımız bize müracaat ediyor. Erkekler burunlarına karşı daha takıntılı " diye konuştu.

Gürcü başvuruları

Artvin, Rize, Giresun, Gümüşhane, Trabzon. Bayburt, Ordu ve Samsun'dan burun düzeltme işlemi için başvurular olduğunu söyleyen Op. Dr. Mustafa Çapar, son yıllarda Gürcistan ' dan burun ameliyatı için yapılan başvurulardaki artışa dikkat çekti. Dr. Çapar, "Komşu ülke olan Gürcistan vatandaşları, sanıyorum fizikî açıdan da Karadeniz insanına benzediği için bu yola başvuruyorlar. Orada bu tür estetik operasyonları gelişmediği için, en yakınlarında da biz olduğumuz için bizleri tercih ediyorlar " dedi.

Türk kadınlar “büyükleri” küçültüyor

Rus ve BDT'li kadınlar kadar Türk kadınlarının da kendilerine başvurduğunu belirten Op. Dr. Çapar, " Türk kadınları Rusların aksine aşın büyük olan göğüslerini küçültmek için geliyor " diyerek şunları söyledi : " Eskiden baskın bir tabu vardı. Estetik ameliyatlar için günah denirdi; ama şimdi Türk kadınları da bizlere geliyor. Büyük olan göğüslerini küçülttürüyorlar. Göğüs operasyonu yaptıran kadınlar genelde 35-45 yaşları arasında oluyor . Bölgeden de göğüs operasyon yaptırmak için gelen çok fazla kadın var. Eski yıllara göre muazzam bir artış var. Bunun çok sebebi var. Güzel görünmek, kocaları tarafından beğenilmek, çapkın kocayı elde tutmak, medyada televizyonda gördükleri bakımlı kadınlara özenmek diye sıralayabiliriz. "

Yazarlar