Estetik Kadınların kabusu Ronaldo bacağı

Kadınların kabusu Ronaldo bacağı

27.03.2015 - 17:12 | Son Güncellenme:

Kadınların bacakla ilgili en büyük kabusu ise 'Ronaldo bacakları' diye tabir edilen bacak traşı. Aslında Baldır kası tıraşlama işlemi ile ise kısa sürede daha ince, daha estetik ve kusursuz bacalara sahip olmak mümkün.

Kadınların kabusu Ronaldo bacağı

Havalar ısınmaya başlamasıyla kadınları da telaş sardı. Kadınların kıyafetleri için en önemli şey bacak güzelliği. Kadınların bacakla ilgili en büyük kabusu ise Ronaldo bacakları. Aslında baldır kası tıraşlama işlemi ile ise kısa sürede daha ince, daha estetik ve kusursuz bacalara sahip olmak mümkün.
Bacak kalınlığının, çarpıklığının ya da biçimsizliğinin nedenlerinden birisi baldır kaslarının kalın olmasıdır. Bu durum için sıklıkla Ronaldo bacağı ya da futbolcu bacağı tanımları yapılır.

Zarif ve yumuşak konturlarda olması gereken kadın bacağında bu tür aşırı kas gelişimi psikolojik olarak da yıpratıcı sonuçlar doğuruyor. Yazın da çok yaklaşması ile birlikte Ronaldo bacağı sıkıntısı yaşayan kadınlara çözüm olacak yöntemleri Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar’a anlattı.

Bu sorunun sadece estetik değil psikolojik açıdan da kadınları olumsuz etkileyen bir durum olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ahmet Karacalar, ''Kalın baldır genellikle yapısaldır. Ancak baldır kasları ile ilgili gelişme sorunları da bu durumun asıl nedenidir.

Bu tür sorunları olan bayanlar bacak inceltme ve şekillendirme işlemine ihtiyaç duyarlar. Bu tür baldır kasları bazı sporlardan kötü etkilenip daha da biçimsizleşebilir. Özellikle balerinlerde parmak ucu yükselme hareketlerinde sürekli çalışan baldır kasları genişler. Baldır kaslarının bazen iç bölümü gelişmez dış bölümü gelişir ve bu durum bacağa parantez ve çarpık bir hava verir.

Bacaklardaki estetik kusurun nedeni bazen tek başına kaslar olabilir. Ancak genellikle fazla ve yanlış yerleşimli yağ dokusu ya da eksik yağ dokusu bu kusurlara eşlik eder. Özellikle de bacak kalınlığına. Baldır bölümünde 4 adet kas bulunur. Bu kasların ikisinin geçici ya da kalıcı çalışmasının engellenmesi yürüme, koşma, spor yapma ya da merdiven çıkma gibi eylemleri etkilemez. Bu kasların aşırı geliştiği durumlarda 4 kas gereğinden fazladır. ” dedi.

Güzel bacağın öncelikle feminen görüntüye bağlı olduğun altını çizen Prof. Dr. Ahmet Karacalar,”Aşırı gelişmiş baldır kasları bacağa erkeksi ve sert bir görüntü verir. Güzel ve çekici bacaklar için sadece oranlarının iyi olması ya da düzgün görünmesi yeterli değildir. Aynı zamanda feminen hatlara da sahip olması arzu edilir.”şeklinde konuştu.

Baldır kaslarına yönelik işlemlerin farklı türlerinden bahseden Prof. Dr. Ahmet Karacalar,”Bu teknikler ile bacak inceltme ve şekillendirme mümkün.

Fasyatomi ( baldır kasını sıkıştıran zarın kesilmesi) işlemi baldır kaslarından bir ya da ikisinin çıkartılması, baldır kasının tıraşlanması, mikronörotomi gibi işlemler başlıca işlemlerdir. Bu yöntemlerin birbirleri ile kıyaslanmasında farklı artı ve eksiler ortaya çıkar.

Baldır kası tıraşlama diz arkası kıvrımında bir ya da iki kesi ile baldır kaslarının tıraşlanması şeklinde yapılır. Bu işlemde kaslar yerinde sağlam olarak kalır ancak incelmiştir. Ameliyathane ortamında yapılır ve kalıcılığı olan bir işlemdir. En az 2 saatlik bir süre gerekir.

Sosyal hayata dönüş 5-6 gün sürer. İşlem sonrası bacakta bir miktar ödem olur. Bu nedenle sonucun tam alınması bir kaç ayı bulabilir.” dedi.

Yazarlar