Kültür Sanat Kahraman çocukların hikayesi Cuma günü vizyonda

Kahraman çocukların hikayesi Cuma günü vizyonda

12.02.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde yaklaşık 200 sinema salonunda 15 Şubat Cuma günü gösterime girecek olan “120ö adlı filmin İstanbul Galası yarın İstinye Park AFM Sinemaları’nda, Ankara Galası ise 14 Şubat’ta Cepa Alışveriş Merkezi, AFM Sinemaları’nda gerçekleşecek.

Kahraman çocukların hikayesi Cuma günü vizyonda
Film, 1914 yılı Aralık ayında, Rusların Erzurum istikametinde taarruza geçmesi sonucunda cephanesi biten bir Jandarma Tümenine, sırtlarında cephane yetiştirmeye çabalayan çocukları konu alıyor. Yaşları 12 ? 17 arasındaki 120 çocuğun yaşadığı gerçek ölüm kalım savaşını beyaz perdeye yansıtan filmin öncelikli amacını, gençlere tarihte yaşanan gerçek bir kahramanlık destanını aktararak sahip oldukları tarih bilincini arttırmak oluşturuyor.

Van ve Safranbolu’da çekilen filmin hikayesi 3 farklı mevsimde geçiyor. 250 kişilik bir ekibin çalıştığı ve çekimlerinin 4 ay sürdüğü filmin bütçesi ise 3 milyon Dolar. Filmde 100’lerce öğrenci, 2 bine yakın figüran rol alıyor.

Haberin Devamı
“Karlara yazılmış gerçek bir destanöı anlatan 120 filminin yapımcılığı, müzikleri ve senaryosu Özhan Eren’e, hikayesi Hikmet Ilgaz’a, yönetmenliği ise Murat Saraçoğlu ile Özhan Eren’e ait. Filmin oyuncu kadrosunu Özge Özberk, Burak Sergen, Cansel Elçin, Emin Olcay, Demir Karahan ve Ahmet Uz oluşturuyor.

-FİLMİN ÇEKİMLERİNDE DONMA TEHLİKESİ

Filmin yaz sahnelerinin 10 gün süre ile Safranbolu’da çekilmesinin ardından Aralık ayında kış çekimleri için Van’a giden film ekibi, yoğun kış şartları nedeniyle zor anlar yaşadı.

Van’daki çekimlerde, Vanlı öğrencilerden birinin donma tehlikesi geçirdiği belirtildi. Set doktorunun müdahalesi üzerine tehlikeyi atlatan minik oyuncunun, sağlık ekipleri kontrolünde gönüllü olarak çekimleri tamamladığı kaydedildi.

Donma tehlikesinin, 1915 yılında 120 çocuğun yürüyüşe başlamasını temsil eden sahnenin çekimleri sırasında yaşandığı ifade edilirken, söz konusu sahnenin çekimi için 130 km. uzaklıktaki Çaldıran ilçesinden 40 kamyonla 120 ton kar getirildiği belirtildi