Sağlıklı Beslenme Kahvenin faydaları nelerdir?

Kahvenin faydaları nelerdir?

24.01.2018 - 12:00 | Son Güncellenme:

Güne sıcacık bir kahveyle başlamak uykunun en güçlü düşmanıdır. Bir de mest eden o kokusu yok mu?

Kahvenin faydaları nelerdir

Onu tarif etmeye kelimeler yetmez.Tadı ve kokusu kadar faydaları da kahve içmemiz için bir neden olmalı. Kahve sandığınızdan çok daha fazla derde deva oluyor. Bu faydalar nelermiş, gelin hep beraber bir bakalım.

Haberin Devamı

Zayıflamaya yardımcı olur

Kahve, içerisinde kafein bulunduran bir içecektir. Kafein de metabolizmayı hızlandırmada büyük bir rol oynar. Metabolizmanızın hızlanması, daha hızlı kilo vermeniz anlamına gelir. Günde 2 fincan kahve içerek kan şekerinizi düzenleyebilir ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Kahve,felç riskini azaltır

Felç, beynin belirli bir bölgesine doğru giden kanın, herhangi bir sebepten dolayı gidememesi sonucunda oluşur. Çok ciddi bir hastalık olan felç, kalp hastalığından sonra meydana gelen en büyük ölüm riskidir. Peki bu konunun kahve ile ne bağlantısı var diye bir soruyu aklınızdan geçiriyor olabilirsiniz. Ancak yapılan araştırmalar gösteriyor ki günde iki fincan kahve içmek, felç riskini ufak ama istatistik açıdan oldukça büyük bir şekilde etkiliyor.Kahve, nefis kokusu ile insanda meydana gelen stresi azalttığı için, beyne giden kan damarlarını açmaya yardımcı olur.

Haberin Devamı

Beyin fonksiyonlarını arttırır

Kahve,kafeinin yanı sıra birçok biyoaktif maddeyi de içeriğindebulundurur.Beyne olan faydaları da bu maddelerden kaynaklanır. Kahvenin ana maddesi olan kafein, dopamin ve noradrenalin gibi hormonların etkinliğini arttırır. Yapılan araştırmalara göre hafızayı, uyanıklığı, reaksiyon süresini ve genel beyin fonksiyonlarını da arttırmaya yarayan maddeyine kafein olarak karşımıza çıkıyor.

Fazlası zararlıdır

Şunu belirtmek gerekir ki yukarıda verilen bilgiler,ancak belirli ölçülerde içildiğinde geçerlidir. Biliyoruz ki her şeyin azı karar, çoğu zarardır. Bir şeyi haddinden fazla tüketmek sağlığınız açısından problem yaşamanıza sebep olabilir. Eğer kahvenin ölçüsünü kaçırırsanız, o zaman bu sağlık tehdidi kahve için de geçerli olur.Günde iki fincan kahve uygun bir miktardır. Bunun dışında kafeinle ilgili bir probleminiz yoksa ve ölçüyü kaçırmadan kahve tüketiyorsanız sizin için oldukça sağlıklı bir içecekle baş başasınız demektir.

Yazarlar