Kültür Sanat Kapalıçarşı’da 550. Yıl Etkinliği Final Konseri

Kapalıçarşı’da 550. Yıl Etkinliği Final Konseri

19.12.2011 - 11:34 | Son Güncellenme:

Piyano, Mehteran ve 3 Dinin İlahileri Kapalıçarşı’da Buluşuyor

Kapalıçarşı’da 550. Yıl Etkinliği Final Konseri

Konsere gösterilen yoğun ilgi nedeniyle Kapalıçarşı’nın Çarşıkapı ve Nuruosmaniye kapıları arasına 2000’in üzerinde sandalye dizilecek.

Haberin Devamı

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, Kapalıçarşı’nın 550. Kuruluş Yıldönümü kapanış konserinde çarşıda gerçekleşen en kalabalık etkinlikte sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Kapalıçarşı Esnafları Derneği’nin katkıları ile düzenlenen konserin biletleri tükenmek üzere. Pazar günleri kapalı olan Kapalıçarşı bu etkinlik için özel olarak açılıyor. Etkinliğin açılış konuşmasını ev sahibi olarak Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Dr. Hasan Fırat yapacak.


25 Aralık Pazar günü saat 15.30’da Kapalıçarşı Kalpakçılar Caddesi’nde gerçekleşecek konserde Uğurlu “Sonsuza Kadar İstanbul” isimli eserini seslendirecek. Müzik ve görüntülerle İstanbul’un ve Kapalıçarşı’nın anlatılacağı eserin iki zirve noktasından birinde İstanbul’da asırlardır kardeşçe yaşayan üç dinin sanatçıları piyano eşliğinde kendi ilahilerini okuyacaklar.

Haberin Devamı


Konserin ikinci yarısında ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehter takımının Tuluyhan Uğurlu ile birlikte seslendireceği mehter marşları ile coşku doruklara yükselecek. Konser öncesi ve arada Türkiye’nin en büyük 15 gıda ve firması konukları özel ikramlarla ağırlayacaklar.

Geçtiğimiz yıl Kapalıçarşı’nın 550. Yılı etkinlikleri açılışında sahneye çıkan piyanist Tuluyhan Uğurlu, 25 Aralık Pazar günü saat 15.30’da yine muhteşem bir konserle etkinliklerin kapanış konserini gerçekleştirecek. Yaklaşık 2000 kişinin katılacağı konserde mekan olarak çarşının geniş Kalpakçılar Caddesi kullanılacak. Yoğun ilgi nedeniyle, cadde boyunca Çarşıkapı’dan Cağaloğlu’na kadar sandalye dizilecek.


İstanbul’un ve Kapalıçarşı’nın hikayesinin anlatıldığı görsel sunum için çarşıya dev perdeler kurulacak. Mekan özel olarak ışıklandırılacak.


Tuluyhan Uğurlu Kapalıçarşı konserinin zirve noktalarından birinde asırlarca İstanbul’da ve kentin ticaret yaşamının hareket noktası Kapalıçarşı’da birlikte yaşayan üç dinin sanatçıları konsere kendi ilahilere ile katılacaklar. Piyano eşliğinde Hıristiyan ilahisini Tenor Adruşan Kirkor Halaçyan, Yahudi ilahisini Yako Taragano Topluluğu seslendirecek. Hafız Aziz Mahmut Hardal ise o muhteşem sesi ile piyano eşliğinde “Sala” okuyacak.

Haberin Devamı


Tuluyhan Uğurlu, konserin ikinci yarısında sahneyi Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Takımı ile paylaşacak. Piyano eşliğinde mehter marşlarının seslendirildiği bu farklı çalışma Kapalıçarşı’nın atmosferinde ayrı bir anlam kazanacak.
Tuluyhan Uğurlu’nun “Sonsuza Kadar İstanbul” konseri İstanbul’un en hüzünlü yıllarının anlatıldığı İşgal Yıllarında İstanbul, ve Atatürk’ün ölümünün anlatıldığı Dolmabahçe’de Hüzünlü Sonbahar’ın ardından Tarihi Yarımadada Bir Akşam Vakti isimli bölümle sona erecek.
Konserin en büyük sürprizi ise, Türkiye’nin büyük gıda firmalarının konukları geleneksel ikramlarla ağırlamaları. Konsere katılacak firmalar ve yapacakları ikramlar şöyle:


KAHVE DÜNYASI kahve çeşitleri/SİMİT SARAYI simit, limonata/MADO salep/KOSKA sıcak helva/ALGİDA dondurma/JUSS meyve suyu/HAFIZ MUSTAFA lokum/ UNO çeşitli unlu mamuller
VEFA boza/OBAÇAY çay/HAYAT su/AKMİNA maden suyu- SHAZİLİ hazır Türk kahvesi/FORA zeytin

Haberin Devamı


TULUYHAN UĞURLU KAPALIÇARŞI KONSERİ


25 Aralık 2011 Pazar Saat 15.30
Kapalıçarşı Kalpakçılar Caddesi
Biletler: Biletix

KONSER GİRİŞLERİ SADECE NURUOSMANİYE KAPISINDAN YAPILACAKTIR.
Toplu taşıma araçlarını seçenler Kabataş-Eminönü-Zeytinburnu tramvayı ile gelip, Çemberlitaş’ta inerek Nuruosmaniye Camii yanındaki aynı isimli kapıdan mekana ulaşabilirler.
Araçlarıyla gelecek olanlar Eminönü’nden Cağaloğlu’na çıkıp, Kapalıçarşı oklarını izlerlerse araçlarını Çemberlitaş’ta geniş bir alanı yayılan İSPARK’a park edebilirler.