Yaşam Kar maskeli ve ‘uzi’li kamyoncular çetesi!

Kar maskeli ve ‘uzi’li kamyoncular çetesi!

23.03.2010 - 00:58 | Son Güncellenme:

Bursa İnegöl’de kar maskesi takıp ‘Uzi’lerle 12 soygun gerçekleştiren çetenin 3 üyesi yakalandı. Çete üyelerinin hafta sonları buluşup soygun yaptıkları belirlendi

Kar maskeli ve ‘uzi’li  kamyoncular çetesi

İnegöl’de, suikast silahı olarak bilinen “Uzi” marka makinalı tabanca ve kar maskesi kullanarak 12 soygun gerçekleştirdikleri öne sürülen çetenin 3 üyesi yakalandı. Kamyon şoförü olan çete üyelerinin, hafta sonları bir araya gelerek soygun yaptıkları ortaya çıktı.
Mustafakemalpaşa’ya bağlı Tatkavaklı beldesindeki bir işyerine 7 Şubat günü saat 03.00 sıralarında gelen kar maskeli 3 soyguncu, 2 güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki 2 bin lira ile 8 bin lira değerinde ziynet eşyasını alarak kaçtı.

Sahte nüfus cüzdanı ve ehliyet
Bölgede operasyon başlatan jandarma ekipleri, İnegöl’ün Hamamlı köyü yolu durdurulan sahte plakalı bir kamyonda bulunan Yılmaz Yıldırım (34), Efkan Yıldırım (36) ve İlhan Akdemir’i (44) yakaladı. Şüphelilerin üzerinde sahte nüfus cüzdanı ve sahte ehliyetler ele geçirildi.
Ayrıca kamyonun motor kısmına gizlenmiş “Uzi” marka silah, bir adet 9 milimetre çapında tabanca, çok sayıda mermi, 8 bin 500 lira nakit para, 2 kar maskesi, parmak izi bırakmamak için eldivenler, özel olarak yapılmış 11 basamaklı merdiven, kamuflajda kullanılan pantolon, 2 sahte plaka ve kasa açmakta kullandıkları belirlenen levye, tornavida ve murçlar elde edildi.
Jandarma, zanlıların Kocaeli’deki evlerinde yaptıkları aramalarda kasa açmakta kullanılan oksijen tüpü, dürbün, 2 kar maskesi ve maske amaçlı ayakkabı boyası ele geçirdi. Şüphelilerin İzmir, Eskişehir, Çanakkale, Karacabey, İzmit, Bozüyük, Çorlu, Mersin, Nevşehir ile Antalya’da 12 fabrika ve işyerinden hırsızlık yaptığını belirledi.
Kamyon şoförlüğü yapan şüphelilerin hafta sonraları bir araya gelerek soygunları gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

Yazarlar