Kültür Sanat Kara Kare Film Günleri başlıyor

Kara Kare Film Günleri başlıyor

16.04.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türk Musevi Cemaati Film Komisyonu’nun Nazi Almanyası’nda Yahudilere uygulanan soykırım döneminde yaşananlara ışık tutmak için düzenlediği Kara Kare Film Günleri’nin bu yıl ikincisi gerçekleştiriliyor

Kara Kare Film Günleri başlıyor

Türk Musevi Cemaati Film Komisyonu’nun Nazi Almanyası’nda Yahudilere uygulanan soykırım döneminde yaşananlara ışık tutmak için düzenlediği Kara Kare Film Günleri’nin bu yıl ikincisi gerçekleştiriliyor.

Kara Kare Film Günleri’nde, 21 Nisan tarihine kadar Maçka’daki Cinebonus G-Mall Sinemaları’nda “Karanlığa Işık Tutan Filmler” teması altında II. Dünya Savaşı ve Holokost hakkında çarpıcı filmler izlenebilecek.

Programda Istvan Szabo’nun “Sunshine”, Roggero Gabbai’nin “Memoria - Hatıra”, Werner Herzog’un “Invincible - Yenilmez Adam”, Michael Verhoeven’in “My Mother’s Courage - Annemin Cesareti” ve “Nasty Girl - Yaramaz Kız”, Kjell Grede’nin “Good Evening Mr. Wallenberg - İyi Akşamlar Bay Wallenberg” adlı filmlerinin yanı sıra Paul Verhoeven’in 20 yıl sonra ülkesi Hollanda’da çektiği ilk film olan “The Black Book - Kara Kitap” ile Dana Vavrova - Joseph Vilsmaier’in yönettiği “The Last Train - Son Tren” de yer alıyor.

Kara Kare Film Günleri çerçevesinde organizasyon boyunca toplam 12 film, Maçka Cinebonus G-Mall Sinemaları’nın iki ayrı salonunda görülebilecek. Tüm filmlerin Türkçe elektronik altyazılı olarak gösterileceği etkinliğin bilet rezervasyonları için (0212) 232 44 40 no’lu telefona başvurulabilir.