Genel Sağlık Karadut suyunun faydaları

Karadut suyunun faydaları

25.12.2015 - 16:53 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de açılan Yöresel Lezzetler Tanıtım Günleri'nde karadut suyunu tanıtan Salim Türkdönmez, karadutun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve hastalıklara karşı doğal ilaç olduğunu söyledi.

Karadut suyunun faydaları

Birçok farklı bölgede hem üretilip hem de yaz-kış tüketilebilen karadut suyunun, barındırdığı güçlü antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılıyor. İçerdiği vitaminlerle ve minerallerle adeta hastalıklara karşı ilaç görevi gören karadutun, bağışıklık sisteminin yanı sıra cilt yenileyici özelliği olduğu da belirtiliyor.

Haberin Devamı

Anadolu’nun farklı bölgelerinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği alanda karadut suyunu tanıtan Kayserili Salim Türkdönmez, insan vücuduna yararlı vitaminlerin karadut suyunda bulunduğunu belirtti. Karadut meyvesinden taze veya kurutulmuş olarak yararlanıldığı gibi reçel, pekmez, ezme ve meyveli çay da yapılabileceğini vurgulayan Türkdönmez, karadut suyunun faydalarının saymakla bitmeyeceğini aktardı.

Karadut suyunun ve şuruplarının özellikle küçük çocuklarda boğaz ve diş etleri hastalıklarına karşı iyi geldiğini ifade eden Türkdönmez, “Karadut meyvesi, iştah artırıcı özelliği olup idrar tutamama, baş dönmesi, kulak çınlaması, kansızlık nedeniyle uykusuzluk, sinir zayıflığı, balgam gibi rahatsızlıkların tedavi edilmesine yardımcı olur. Halsizliği ve aşırı yorgunluğu giderir. Bunların yanı sıra sindirim sistemini düzenleyici etkisi vardır. Saçların da güçlenmesini sağlar” dedi.

Haberin Devamı

Karadutun yaz aylarında tazesinin, kış aylarında ise şurubunun ve suyunun vatandaşlardan fazlaca ilgi gördüğünü aktaran Türkdönmez, ürünlerinin Gümüşhane mahsulü olduğunu ve 5 litresini 20 TL’den satıldığını ifade etti.

Yazarlar