Kültür Sanat Karikatür oscar’ı Thomson’a

Karikatür oscar’ı Thomson’a

19.10.2011 - 01:36 | Son Güncellenme:

Dünyanın en saygın karikatür yarışmalarından biri olarak tanımlanan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödül töreni dün akşam Hilton Convention Center’da gerçekleştirildi

Karikatür oscar’ı Thomson’a

Sunuculuğunu Korhan Abay’ın üstlendiği törende Zafer Gündoğdu-Ceren Gündoğdu Topluluğu mini bir konser verdi. Gecenin açılış konuşmasını Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı yaptı.
Fetvacı, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 28 yıldır yaşanan sorunlara, çelişkilere ayna tuttuğunu belirterek “Bugünlerde Afrika’da kamplarda sayıları binlerle ifade edilen göçmen var. Avrupa’ya göç etmeye çabalarken ölen insanların haberlerini duymadığımız gün yok. İşte bu yılın birincilik ödülünü kazanan Ross Thomson, bütün bu dramı özetliyor karikatüründe. Aynı zamanda karikatür sanatının en önemli niteliklerini de bize sunuyor. Seçmek, işaret etmek, düşündürmek, gülümsetmek ve bütün bunları belirli bir estetik kaygıyla yansıtmak” diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay konuşmasında Türkiye’nin ve dünyanın barış ihtiyacına dikkat çekerek şunları söyledi: “Ülkemizin yüzünü ağırtan özel etkinliklerden biri bu yarışma. Ülkemizde güzel şeyler oluyor. Bir tek şeye ihtiyacımız var: Atatürk’ün de dediği gibi yurtta ve dünyada barış. Yarışmanın birincisi karikatürdeki sorun da ancak barışın egemen olduğu bir dünyada çözülebilir. Barış olursa kendi ülkesinde karnını doyurabilir ve başka bir ülkeye sığınmak zorunda kalmazlar. Ülkemizin ve dünyamızın barış ihtiyacının altını çizmek istiyorum.”
Yarışmanın birincisi İngiliz sanatçı Ross Thomson’a ödülü Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından sunuldu. Thomson ödül heykelciğinin yanı sıra 8 bin dolar para ödülü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Hürriyet gazetesi plaketlerine değer görüldü.
İkincilik ödülüne değer bulunan Ilya Katz’a ödülü Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından verildi. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, yarışmanın üçüncüsü Werner Rollow’a, ödül heykelciğini sundular.

Haberin Devamı

Karikatür oscar’ı Thomson’a