Estetik Karın düzleştirme estetiği nasıl yapılır, etkili midir?

Karın düzleştirme estetiği nasıl yapılır, etkili midir?

21.03.2016 - 14:09 | Son Güncellenme:

Yaz aylarını dümdüz bir karınla karşılamak isteyenler için Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen, karın düzleştirme estetiğini anlatıyor.

Karın düzleştirme estetiği nasıl yapılır, etkili midir

“Kilo alıp verme, hamilelik, doğum ve yaş almaya bağlı nedenler ile karında erimeyen yağlar ve cilt deformasyonları oluşabilir. Bunların maalesef egzersiz ile tam olarak ortadan kaldırılması pek mümkün olmaz. Bu gibi durumlarda abdominal ameliyat yani karın düzleştirme ameliyatı ile karın bölgesindeki fazla yağ ve derinin alınması gerekebilir. Karın germe ameliyatı ile birlikte liposuction yani yağ alma işleminin de uygulanması gerekebilir.”

Haberin Devamı

Op. Dr. Fatih Dağdelen “Karın germe ameliyatı, karın bölgesinde aşırı yağlanma olan, doğum veya başka sebeplerden sarkmalar oluşmuş ve fiziksel hastalığı bulunmayan hastalar yaptırabilir. Özellikle birden fazla doğum yapmış kadınlar karın bölgelerinde oluşan sarkmalardan karın germe ameliyatı ile kurtulabilirler. Tekrar çocuk sahibi olmayı düşünen kadınlara bu ameliyatı ertelemeleri tavsiye edilir.”
Kilo vermek amacıyla karın gerdirme operasyonu yaptırmak isteyenlerin bu ameliyatı tercih etmemeleri gerektiğini belirten Op. Dr. Fatih Dağdelen “Kilo vermek isteyen hastaların öncelikle diyet, spor ve yağ aldırma yani liposuction gibi teknikleri denemesini tavsiye ediyoruz. Ardından karında oluşan sarkmalar ve erimeyen yağlar için karın germe ameliyatını düşünmesi gerekir.”

Haberin Devamı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen“Karın gerdirme ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve ameliyatın süresi 1 ile 2 saat arasında değişir. Genel olarak bir veya iki gün hastanede kalınması yeterli olur. Sonra hasta rahatlıkla evine gidebilir. Bikini bölgesinin içinde kalacak şekilde ince bir çizgi halinde ameliyat gerçekleştirilir. Zaman içinde bu çizgi iyileşerek belli belirsiz bir hal alır. Ancak bu izin tam anlamıyla kaybolması için doktorun tavsiyesine tamamen uyulması gerekir. İyileşmeyi geciktirecek zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalıdır. Daha önceden karın germe ameliyatı olduysanız ve yara izi kaldıysa en erken altı ay sonra ideali bir yıl sonra skar revizyonu yani yara izi düzeltme işlemi yaptırabilirsiniz.”

Ameliyat öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenleri ise şöyle sıralıyor Op. Dr. Fatih Dağdelen “Hastalardan ameliyat tarihinden en az 2 hafta önce sigara ve alkol gibi maddeleri kullanmamaları istenir. Bu maddeler ameliyat sonrası iyileşme hızlarının ciddi bir şekilde düşmesine neden olur. Ayrıca ameliyat öncesi kan sulandırma özelliği olan ilaçları da kullanmamaları gerekir. Ameliyattan sonra ise birkaç gün hafif bir ağrı olabilir. Basit ağrı kesicilerle bu ağrıları kolayca gidermek mümkündür. Kas onarımlarını ve mevcut dokuyu desteklemek amacıyla ameliyattan hemen sonra korse giyilmesi ve ortalama üç dört hafta kadar kullanılması önerilir.”

Haberin Devamı

Karın düzleştirme estetiği nasıl yapılır, etkili midir

Yazarlar