Egzersizler Karın yağlarını eritememenin 5 nedeni

Karın yağlarını eritememenin 5 nedeni

24.01.2018 - 12:20 | Son Güncellenme:

Karın bölgesindeki yağlar diğer bölgelerinize göre nispeten daha az ve yavaş eritmektedir. Karın yağlarınızı eritememenizin birçok nedeni olabilir. Fakat karın yağlarınızı eritip dümdüz bir karna sahip olmak hayal değil. Size vereceğimiz tavsiyeleri uygularsanız bu kışı dümdüz bir karınla geçirebilirsiniz.

Karın yağlarını eritememenin 5 nedeni

Karınyağlarınınseviyesi genelde yapılan hassas ölçümler ya da bel çevreniz ölçülerek yapılır. Yakındaki bir spor salonu ya da kendi evinizde bu ölçümü mezura yardımıyla yapabilirsiniz. Bel çevreniz kadınlarda 88 cm’yi, erkeklerde 102 cm’yi geçtiyse kalp, şeker gibi hastalıklar için risk altındasınız demektir.

Haberin Devamı

Şeker

Şeker çoğumuzun vazgeçilmezi. Şekersiz hiçbir şeyden zevk alamıyor olabilirsiniz ama ne yazık ki göründüğü kadar dostunuz değil. Şeker karın yağlarınızın baş sebeplerinden biri.Aşırı fruktoz alımı yağların birikmesine neden olur. Bu yağlar bel çevresinde birikerek gelecekteki kalp hastalıklarının ve diyabetin riskini artırır. Şeker; ayrıca kilo alımını, yemek yeme isteğini ve uyku zorluklarını artırır.

Gazlı ve hazır içecekler

Herhangi bir gazlı ya da asitli içecek tüketiminizden sonra vücudunuz olması gerekenden 7 kat fazla insülin salgıladığını biliyor muydunuz? Yine de bu içeceklerde bulunan diğer etken maddeler bunu dengeliyor. Ancak ne yazık ki bu süre içerisinde fazla enerji vücudunuzda yağ olarak depolanmaya başlıyor. Hem de sürekli tüketilen bu içeceklerin size çizdiği yolda şeker hastalığı var.

Haberin Devamı

İnterval kardiyo

“Yüksek yoğunluklu aralıklı çalışma” anlamına gelen bu antrenman çeşidinde çok kısa sürelerde hızlanıp sonra normal hıza geri dönerek vücut şaşırtılır ve bu sayede de yağ yakımı tetiklenir. Deneyin ve mükemmel sonuçları görün.

 

Uyku düzeni

Yoğun çalışma temposu, iş güç koşturmaca ve uykunuzu ihmal ettiniz. Ne yazık ki bu sadece yorgunluk olarak değil bel çevrenizde yağ olarak size geri döner. Günde 6 saatten az uyamamaya dikkat edin ve uykunuzu düzenli hale getirin.

Stres

Stresli ve mutsuzken normalden çok daha fazla yiyecek tüketebilirsiniz, ayrıca stres hormonu kortizol bu yağları vücudunuzda depolar.

Yazarlar