Diyetler Karpuz diyeti ile nasıl kilo verilir?

Karpuz diyeti ile nasıl kilo verilir?

13.04.2015 - 10:39 | Son Güncellenme:

Hızlı diyet yapıp, hızlı kilo vermek isteyenler merakta

Karpuz diyeti ile nasıl kilo verilir

Sıcak havaların yaklaşması ile birlikte hemen hepimizde bir an önce kilo vermek, hızlı kilo vermek, hızlı incelmek, şok diyetler, hızlı diyetler, hızlı kilo verdiren diyetleri bulmak ve bir an önce kilo vermek gibi bir telaş başladı.

Haberin Devamı

Diyetisyenlerin ve beslenme uzmanlarının şok diyetler konusundaki uyarılarını duysak, hızlı kilo vermenin hızlı kilo alamaya sebep olduğunu bilsek bile, bir an önce kilo vermek heyecanını öyle bir kapılıyoruz ki, sağlıklı mı sağlıksız mı bakmıyoruz.

Son zamanların en çok aranan diyetlerinden biri olan Karpuz Diyeti de hızlı kilo verdiren diyetlerden biri. Tadına bayıldığımız karpuzun bizi zayıflatıyor olması fikri hepimiz için çok cazip.

Nedir Karpuz Diyeti ?

Karpuz diyeti nasıl yapılır.

Öncelikle uzmanlar her meyvede olduğu gibi karpuzda da yüksek oranda şeker olduğundan dikkatli yapılması gereken bir diyet olduğu konusunda uyarıyıorlar.

Kalp, prostat sağlığı için büyük bir rolü olan laykopenden içerek karpuzun, son bilimsel çalışmalarda aynı zamanda kemik sağlığı içinde faydalı olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

Karpuz, fazlaca su içerdiğinen özellikle spor yaparak diyet yapanlardaki su ihtiyacına da cevap veriyor.

150 gram karpuzda yaklaşık 45 kalori mevcut.

Vücudumuzu zararlı maddelerden koruyan C vitamini zengini bir meyve. 150 gram karpuz günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık %20’sini karşılamakta.

TÜKETİLEN MİKTARA DİKKAT!

Meyve şekeri olan fruktoz içeren karpuzun aşırı tüketimi durumunda kilo vermek yerine kilo alkabilirsiniz.

Özellikle şeker hastaları karpuz tüketim miktarını ve sıklığını çok iyi ayarlamalı. Kan şekeri hızlı yükselen ve kan şekeri düzeyleri oturmamış şeker hastalarının bir süre tüketmemesi daha uygun olacaktır.

PEYNİRLE İLE TÜKETİMİ ŞEKERİ DENGELİYOR!

Proteinli yiyecekler daha uzun sürede sindirildiklerinden ötürü yanlarında tüketilen karbonhidratın da kan şekerini yükseltme hızını dengelemeye yardımcı olurlar. Kültürümüzde var olan karpuz-peynir ikilisi bu nedenle doğru bir seçimdir. Karpuzun yanında tüketilen peynir, kan şekerinin daha yavaş yükselip daha yavaş düşmesine yardımcı olur.

KARPUZ-PEYNİR DİYETİNDE ÜÇ ALARM

• Gün boyunca sadece karpuz-peynir tüketmek: Tek besin diyeti ile vereceğiniz kiloyu geri almaya mahkûmsunuz. Ayrıca gün içerisinde sadece karpuz peynir tükettiğinizde birçok vitamin ve minerali vücudunuza yeteri kadar alamamış oluyorsunuz. Bu da hem kısa hem de uzun dönemli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Haberin Devamı

• Gün içerisinde peynir dışı hiç protein almamak: Kalsiyum kadar önemli bir mineral de demirdir. Peynir ve diğer süt ürünlerinde demir minerali yok denecek kadar azdır. Bu nedenle beslenme düzeninizde günlük olarak et, tavuk veya balık yer almalıdır.

• Karpuzun yanına ekmek tüketmek: Ekmekte karpuz gibi temel karbonhidrat kaynaklarından biridir. Bu nedenle aynı öğünde yüklü miktarda karpuz ve ekmeği yan yana tüketmek hem yüksek kalori hem de yüksek karbonhidrat almanıza neden olacaktır. Bu durumda kilo vermek isterken almanıza neden olabilir.

KARPUZ-PEYNİR DİYETİ İÇİN ÖRNEK MENÜ

(Hiçbir sağlık sorunu olmayan, 25-35 yaş arası, fiziksel aktivite düzeyi düşük kadınlar için örnek menüdür. Beslenme programı parmak izi gibidir, sadece kişiye özel düzenlenmelidir.)

Kahvaltı: 1 su bardağı süt

8 yemek kaşığı dolusu müsli

Ara-1: 1 adet şeftali veya 4 kayısı veya 1 incir

Haberin Devamı

Öğle: 1 boydan dilim (200 g) karpuz

1 dilim beyaz peynir

1 dilim tam buğday ekmeği

Ara-2: 1 kutu süt veya 1 kutu meyveli yoğurt veya 1 kutu ayran

15 adet fındık veya 12 adet badem veya 3 adet tam ceviz

VEYA Yoğurtlu semizotu salatası + 3 adet tam ceviz

Akşam: 2 köfte kadar et veya tavuk veya balık (100 gram, ızgara)

4 yemek kaşığı dolusu zeytinyağlı sebze yemeği veya piyaz

1 dilim tam buğday ekmeği

Bol salata

Ara-3: 1 boydan dilim karpuz (200 gram)

1 dilim beyaz peynir

• Yatmadan 2 saat önce yemeyi kesiniz.

Yazarlar