Kültür Sanat ''Kartonun rengi''Pera’da

''Kartonun rengi''Pera’da

28.12.2012 - 11:38 | Son Güncellenme:

''Kartonun rengi'' sergisi 10 Ocak’ta Pera’da

Kartonun rengiPera’da

Pera Sanat Galerisi yeni açacağı sergisinde Lesya Demchenko’nun “Kartonun Rengi” konseptinde yarattığı eserlerinden oluşan bir sergiyi izleyicilere sunuyor. 10-27 Ocak 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek sergide, farklı mekanlarda canlı renklerle bezenmiş insan figürlerinin ortaya çıkardığı hayat çoşkusunun ve İstanbul slüetinin tuvallerdeki yansımasına görmek mümkün.

Haberin Devamı

Sanatçı kartonun rengi adlı sergisinde eserlerinde ambalaj olarak kullanılan kartonların nasıl bir sanat eserine dönüştüğünü bizlere göstermektedir. Kartonların farklı renklerinden yararlanan sanatçı izleyicilerin duygusal hayatını zenginleştirmeyi amaçlamaktadır. Güneş dolu resimler, canlı renkleri ve orijinal kompozisyonlarıyla farklı mekanlara yerleştirilmiş insan manzaraları sunuyor. Bazen fantastik manzaralarda, bazen sokak aralarında ortaya çıkan insan figürleri, farklı kültürlerin de derin ve ilginç bir yansıması aynı zamanda.

Bununla birlikte kartonaj tekniğinin “annesi” olarak kabul edilen Demchenko, kartonun içindeki dalgalı tabakaları kullanarak ortaya çıkardığı eserleriyle İstanbullu sanatseverlerin beğeniyle izlediği sanatçılar arasında. Pera Sanat Galerisi Taksim’de gerçekleşecek sergi, Pera Sanat Galerisi Genel Sanat Yönetmeni Nilüfer Moayeri’nin düzenlemesiyle ziyaretçilere sunulacak. Demchenko üçüncü kez Pera Art Galeri’de. 10 Ocak 2012 başlayacak olan sergi, 27 Ocak 2012 kadar açık olacaktır.

Haberin Devamı

yeni açılacak olan sergimizde, sanatçilarımızdan Lesya Demchenko, oluklu kartonu kullanarak yapmış olduğu resimlerini sergiliyoruz. ziyaretçilerimize bir kartonun dokusundan ve renginden faydalanarak neler yapılacağını tüm çıplaklığıyla göstermektedir. Daha önce ambalaj olarak kullanılmış karton parçalarını tuval üzerinde gördüğünüzde, duygusal hayatınızdan bir şeyler bulmanıza yardımcı olup zenginleştirmeyi amaçlıyor. Çağdaş resim piyasasında yer olan sanatçimızı üçüncü kez PERA ART GALERİ'mizde misafir ediyoruz.

''Kartonun rengi'' sergisi 10 ocak 27 ocağa kadar sürecek

açılış kokteyli 10 ocak 18.00