Yaşam Katliam gibi kaza: 14 ölü, 23 yaralı

Katliam gibi kaza: 14 ölü, 23 yaralı

09.09.2008 - 01:07 | Son Güncellenme:

Van’dan İran’a giden yolcu otobüsü, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu Ağrı’da şarampole yuvarlandı. Ortalığı kan gölüne dönüştüren kazada 14 kişi öldü, 23 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında durumları ağır olanlar da var

Katliam gibi kaza: 14 ölü, 23 yaralı

Van’dan İran’a giden yolcu otobüsü Tendürek Dağı geçidinde aşırı hız nedeniyle şarampole yuvarlandı. Feci kazada 14 yolcu öldü, 23 kişi de yaralandı.
İran’a gitmek üzere dün Van’dan hareket eden, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen IR-21876 plakalı İran yolcu otobüsü, akşam saatlerinde yağış nedeniyle kayganlaşan Doğubayazıt - Çaldıran karayolu üzerinde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontroldan çıkarak şarampole yuvarlandı.
Karayolunun kan gölüne dönüştüğü kazada ilk belirlemelere göre 14 kişi öldü, 23 kişi de yaralandı. Yaralılar Doğubayazıt ve Çaldıran Devlet hastanelerine kaldırıldı.
İlk tedavileri yapıldıktan sonra Doğu Beyazıt’taki yaralılar Ağrı’ya, Çaldıran’daki yaralılar da Van’daki hastanelere sevk edildi. Yaralılar içinde durumları ağır olanların bulunduğu bildirildi. 

Yol 1 saat kapandı
Ağrı Valisi Mehmet Çetin, kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edildiğini söyledi. Ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirten Çetin, “Kazayı duyar duymaz bölgeye çok sayıda ambulans gönderdik. İranlıların araçları çok eski ve kontrolsüz gidiyorlar” dedi.
Kaza nedeniyle karayolu yaklaşık 1 saat ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Katliam gibi kaza: 14 ölü, 23 yaralı

Yazarlar