Yaşam Katliam gibi kazada asli kusurlu tanker sürücüsü

Katliam gibi kazada asli kusurlu tanker sürücüsü

16.12.2010 - 00:06 | Son Güncellenme:

Katliam gibiydi... Küçükçekmece’de yolcu minibüsü ile boş su tankeri çarpışmış, 13 kişi yaşamını yitirmişti. Işık ihlali yaptıkları belirtilen sürücüler hakkında 3 ila 22 yıl 6 ay arasında hapis cezası istendi

Katliam gibi kazada asli kusurlu tanker sürücüsü

Küçükçekmece’de geçen eylül ayında 13 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına ilişkin olarak, yolcu minibüsü ve su tankerinin sürücüleri hakkında 3 ile 22 yıl 6 ay arasında hapis cezası istemiyle Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianamede, tanker sürücüsü ve minibüs sürücüsünün ışık ihlali yaptığı belirtilmesine rağmen, sadece tanker sürücüsü Adem Gildan “asli kusurlu” olarak yer aldı. Minibüsünde 13 kişi ölen Fuat Barin’in ise “tali kusurlu” olduğu belirtildi. İddianameye göre tali kusurlu olan minibüs sürücüsüne alt sınırdan, asli kusurlu olan tanker sürücüsüne ise üst sınırdan ceza verilebilecek.
Dosyayı inceleyen Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Raif Bıkmaz tarafından düzenlenen iddianamede, kazada hayatlarını kaybeden 13 kişi maktul, ölenlerin yakınları ve yaralananların da aralarında bulunduğu 20 kişi de mağdur ve müşteki olarak yer aldı. İddianamede, su tankerinin şoförü olan tutuklu sanık Adem Gildan ile minibüs şoförü olan tutuksuz sanık Fuat Barin’in “Taksirle birçok kişinin ölümüne ve birçok kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan 3 ile 22 yıl 6 ay arasında hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan rapora da yer verildi. Raporda su tankeri sürücüsü Adem Gildan’ın asli, minibüs şoförü Fuat Barin’in ise tali kusurlu olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

İki araç da hızını azaltmadı
İddianameye göre kaza şöyle gelişti: 12 Eylül’de Barin’in kullandığı yolcu minibüsü Altınşehir istikametinden İkitelli’ye doğru giderken, Gildan’ın yönetimindeki boş su tankeri ise karşı yönden Altınşehir’e doğru seyir halindeydi. Kavşağa yaklaştıkları sırada trafik ışığı Barin’e kırmızı, Gildan’a da sarı yanıyordu fakat buna rağmen iki araç da hızlarını azaltmadı. Bu sırada Barin’in, bir başka aracı sollayıp kendi şeridinden çıkması üzerine Gildan minibüsün kendi şeridine geçemeyeceğini düşünerek ani fren yaptı ancak aşırı hız ve zeminin ıslak olması nedeniyle kayarak karşı yöne geçti. Bu sırada karşı yönde kendi şeridine giren, ancak kırmızı ışık ihlali yapan Barin’in kullandığı minibüs ile Gildan yönetimindeki tanker çarpıştı ve kaza sonucunda minibüsteki 13 kişi hayatını kaybetti.

Yazarlar