Geri Dön

Katmer tarifi

Kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarifle ister beş çayınıza isterseniz kahvaltınıza lezzet katabilirsiniz.

Katmer tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- Yarım paket yaş maya
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Alabildiği kadar ılık su

Katmer Nasıl Yapılır?

- Bir kaba unu koyun. Ortasına maya, toz şeker ve tuzu koyup suyu ilave ederek hamuru kulak memesinden biraz daha sert olana kadar yoğurun.

- Üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyin.

- Mayalandıktan sonra küçük bezelere ayırın.

- Bezelerin içine tereyağı sürün ve rulo şeklinde yuvarlayıp içlerine yağ sürüp katlayın. 1 saat dinlendirin.

- Dinlenen ruloları hafif unla ve merdane yardımıyla açın.

- Katmerleri sacda ya da tavada arkalı önlü eşit şekilde kızartın.

- Kızaran katmerlere tereyağı sürüp sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber