Geri Dön

Kaygana tarifi

Kaygana tarifi, ülkemizde birçok bölgede yapılmaktadır. Özellikle Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çok popülerdir. Kaygana tarifini ve kaygana nasıl yapılır sorusunun cevabını merak ediyorsanız işte sizler için araştırıp bir araya getirdiğimiz kaygana tarifi

Kaygana tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Zeytinyağı
Yarım kilo ıspanak
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 tane kuru soğan
3 tane yumurta
5 tane taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Kaygana Nasıl Yapılır?

1. Adım: Tencereye zeytinyağı ekledikten sonra ince doğranmış kuru soğanları, tuz eşliğinde kavuralım.

2. Adım: Soğanlar yumuşayıp kavrulunca üzerine ince ince kıyılmış ve sert yerleri atılmış olan ıspanakları ilave edelim. Ispanaklar eriyince ocağın altını söndürelim ve soğumaya bırakalım.

3. Adım: Yeşil soğan, maydanoz, karabiber, pul biber ve tuzu, soğumuş ıspanaklarla buluşturalım.

4. Adım: Tüm malzemeyi karıştırıp çırpılmış yumurtayı ve sütü ekleyelim. Tüm malzemeyi karıştırıp unu elekten geçirelim ve malzemelerin içerisine ekleyelim.

5. Adım: İyice karışan malzemeleri beklemeye alıp, kızartma yapacağımız tavaya çok çok az yağ gezdirelim.

6. Adım: Yağ ısınınca ıspanaklı karışımdan kepçe yardımıyla 1 kepçe alalım ve tavaya yayalım.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber