Yaşam Kayıp kızlar izmir’den çıktı!

Kayıp kızlar izmir’den çıktı!

01.07.2009 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Bağcılar’daki evlerinden ayrılan ve 7 gündür haber alınamayan 13 yaşındaki Büşra Ertav ve 14 yaşındaki Cansu Bal, İzmir’de kendilerinden şüphelenen polis tarafından bulundu

Kayıp kızlar izmir’den çıktı

İstanbul Bağcılar’daki evlerinden 24 Haziran günü ayrılıp izlerini kaybettiren 13 yaşındaki Büşra Ertav ve 14 yaşındaki Cansu Bal bir hafta sonra İzmir’in Buca ilçesinde sokakta yürürken polisler tarafından bulundu.
Kendilerinden bir haftadır haber alınamayan ve ailelerinin endişe içinde beklediği Büşra ile Cansu’nun bulunması için polis yurt genelinde seferber oldu. 

Kimliklerini gizlediler
İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı devriye gezen bir ekip dün akşam saatlerinde Buca’daki 289 Sokak’ta 3 erkekle 2 kızı geçerken gördü. Polisler şüphelendikleri kızlara kimlik sordu. Üzerlerinden kimlik çıkmayan, adlarını söylemeyen kızlar, İstanbul’dan geldiklerini gizlemeye çalıştı.
Ekipteki polisler, gazetelerde ve televizyonlardaki kayıp kızlarla ilgili haberlerde yer alan fotoğraftakilere benzeyen kızların Büşra Ertav ve Cansu Bal olduğunu fark etti.
Kızlar ile yanlarındaki 3 erkek Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İfadeleri alınırken Büşra ve Cansu kimliklerini açıklamak zorunda kaldı. Çocuk Şubesi’ne götürülen Büşra Ertav ile Cansu Bal, İstanbul’a ailelerinin yanına gönderilecek.

‘Arkadaşlarımızın yanına geldik’
Emniyet binasından çıkarılıp doktor kontrolüne götürülürken rahat tavırlarıyla dikkat çeken Ertav ve Bal, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Kızlardan Ertav’ın, polislere, “Babam internette dolaşmama kızıp beni engelledi. Ben de bu durumdan sıkıldım. Ortam yapmak için Bal ile birlikte İzmir’deki arkadaşlarımızın yanına geldik” dediği ileri sürüldü. 

İnternette tanışmışlar
Kızların, evlerini terk etmelerinin ardından İstanbul’da Elif adındaki arkadaşlarında kaldıkları, buradan da internetten tanıştıkları ve İzmir’de yaşayan erkeklerle buluşmak için İzmir’e gittikleri öğrenildi. Ertav ve Bal’ın, yanlarında bulunan G.T., M.A.E. ve Ö.Ç. adlı erkeklere savcının talimatına göre işlem yapılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Kayıp kızlar izmir’den çıktı

Büşra ve Cansu’nun aileleri, Çapkın’la görüşerek yardım istemişti.

Yazarlar