Kültür Sanat “Kayıp Tatların İzinde: Renkler, Kokular, Hikâyeler”

“Kayıp Tatların İzinde: Renkler, Kokular, Hikâyeler”

18.01.2013 - 16:44 | Son Güncellenme:

Yapı Kredi Kültür Merkezi, İstanbul, yemek ve kültür üçgeninde

“Kayıp Tatların İzinde: Renkler, Kokular, Hikâyeler”

Yapı Kredi Kültür Merkezi, İstanbul, yemek ve kültür üçgenindekayıp tatların izini sürecek çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri - Masal Yıllarımın Mutfağı kitabının yazarı Sula Bozis ile yemek kültürü üzerine yazılarıyla tanınan gazeteci Tan Morgül’ün bir araya geleceği söyleşi, Koç Üniversitesi’nin Beyoğlu’ndaki Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi binasında (ANAMED) gerçekleşecek.

Haberin Devamı

İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri kitabının yazarı Sula Bozis ve İstanbul'da yemek kültürünün baş rolünü oynayan "balık", üzerine yazılarıyla tanınan gazeteci Tan Morgül, İstanbul’a özgü kaybolmaya yüz tutmuş tatların ve beslendikleri kültürün izlerini sürüyor.

Söyleşide Sula Bozis ve Tan Morgül, 20. yüzyılın ikinci yarısından küçük bir İstanbul panoraması resmederken, çokkültürlü İstanbul mutfağını, yemek geleneklerini ve günlük hayatlarını kendi tanıklıkları üzerinden paylaşılacaklar.

Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri - Masal Yıllarımın Mutfağı kitabının yazarı Sula Bozis ile yemek kültürü üzerine yazılarıyla tanınan gazeteci Tan Morgül’ün bir araya geleceği söyleşi, 21 Ocak Pazartesi günü, saat 18.30’da Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde (ANAMED) gerçekleşecek.

Haberin Devamı

21 Ocak Pazartesi

Söyleşi

“Kayıp Tatların İzinde: Renkler, Kokular, Hikâyeler”

Konuşmacılar: Sula Bozis, Tan Morgül

Yer: Koç Üniversitesi - Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi Konferans Salonu, saat: 18.30

Adres: İstiklal Cad. No:181, Merkez Han, Beyoğlu

Tel: 0212 252 47 00 -503