Alternatif Tıp Kefirin bilinmeyen faydaları

Kefirin bilinmeyen faydaları

29.01.2018 - 12:01 | Son Güncellenme:

Kefirin bilinen ve bilinmeyen olarak neredeyse yüz tane faydası vardır. Özellikle süt ürünü olması nedeniyle de oldukça faydası bulunan kefirin vücudunuza olan inanılmaz yararlarını okuduktan sonra kefir içmeye başlayacaksınız.

Kefirin bilinmeyen faydaları

Uzmanlar kefir tüketimi için günde 2 bardak önermektedir. Günde 2 bardak içemiyorsanız bile uyumadan önce 1 bardak kefir içmeniz vücudunuza alternatif bir tedavi yöntemi uygulamanızı sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Özellikle her gün düzenli şekilde içilen kefirin faydasını gün geçtikçe göreceksiniz.

Bağışıklık sistemi

Düzenli içtiğiniz kefir sayesinde bağışıklık sisteminiz güçlenmiş olacaktır. Özellikle ev yapımı kefir için söylenen bu yarar sayesinde soğuk hava şartlarında grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçmiş olacaksınız.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için yenilen ve içilen binlerce besin yerine günde 1 ya da 2 bardak kefir içmeniz yeterli olacaktır.

Kanser

Düzenli kefir tüketimi ile vücutta kansere neden olan tümörler ve hücreler engellenmektedir. Kefirin önemli yararlarından biri kansere karşı koruyucu kalkan görevi görmesidir. Özellikle ev yapımı kefir, göğüs kanserine birebir tedavi yöntemi olarak bilinmektedir. Hücrelerin hızlıca yenilenmesini sağlayan kefir cilt ve vücut sağlığı açısından da oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

Alerji

Ev yapımı kefir,alerji ve astım hastalarına iyi gelen besinler arasında yer almaktadır. Uzmanlar tarafından da teyit edilmiştir. Yan etkisi bulunmayan güçlü antibiyotikler arasında yer almaktadır.

Kemik

Özellikle küçük çocuklar için faydalı olan ev yapımı kefir, kemik güçlenmesinde oldukça yararlıdır. Vücudunuzun sağlıklı olması kemik güçlenmesiyle başlamaktadır ve çocuklarınıza küçüklükte katacağınız bu alışkanlık ilerleyen dönemlerde onlar için faydalı olacaktır.

Sindirim

Kefir, sindirim sisteminizi çalıştırarak kabızlık, şişkinlik ve bağırsak problemlerinizi düzene sokmaktadır. Böylelikle kilo vermenize de yardımcı olacaktır. Bağırsaklarınızda oluşan tıkanıkların önüne geçerek önemli hastalıkların da ilacı niteliğindedir.

Uyku

Uyku probleminiz varsa uyumadan önce 1 su bardağı ev yapımı kefir içmeniz önerilmektedir. Kefir hem uyku düzeninizi yerine getirir hem de uyku kalitesini arttıracak en önemli besinler arasında yer almaktadır.

Yazarlar