Editörün Seçtikleri Kelimelere gerek yok

Kelimelere gerek yok

13.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Dünyanın En İyi Basın Fotoğrafları Yarışması" sonuçlandı. 36 bin estantane arasında tüm katogoriler üstü birinciliği ABD'li kadın gazeteci aldı

Kelimelere gerek yok




HOLLANDA'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen "Dünya'nın En İyi Basın Fotoğrafları Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu. Dünya Basın Fotoğrafları Vakfı'nın her yıl düzenlediği yarışma, medya dünyasının en önemli organizasyonlarından biri. Kategorilerine göre ayrı ayrı değerlendirilen fotoğrafların her biri bambaşka bir hikayeyi, kelimelere gerek duymadan anlatıyor. Yarışmada, 4 bine yakın fotoğrafçının 36 bin fotoğrafının değerlendirildiği belirtildi. Yarışmanın tüm kategoriler üzerindeki birincisi, Kosova'da kocasını toprağa yeni vermiş bir gelinin acı dolu yüzünü yakalayan fotoğraf seçildi. Washington Post'un fotoğrafçısı Dayna Smith'in çektiği resim, yedi bin dolarlık bir ödül kazandı. Smith, 42 yıldır düzenlenen yarışmayı kazanan ikinci kadın fotoğrafçı oldu.

İşte açlık

Sudan'da açlığın bir deri bir kemik bıraktığı çocuğun binlerce kelimeye bedel resmi, İngiliz fotoğrafçı Tom Stoddart'a "Genel Haberler Fotoğrafları" dalında ikincilik getirdi. Stoddart, bu karenin anlattığı drama tanık olmanın verdiği hayat dersini unutamadığını söylüyor.

Öldürmenin ilk dersi

Bu kareyi Kenya'da yakalayan Polonyalı Tomasz Gudzowotiy, "Doğa ve Çevre Fotoğrafları" dalı birincisi. Genç fotoğrafçı, Massau Parkı'ndaki leoparların arasında kalan ceylanın gözleri önünde parçalanmasının etkisinden günlerce kurtulamamış.

Merhaba Dünya

Suyun altında doğan bebeğin, hayatının ilk saniyelerindeki gülücüğü Floris Leeuwenberg'in kamerasında ölümsüzleşti. Hayatın özünü yakalayan bu kare, Hollandalı fotoğrafçıya, "Bilim ve Teknoloji Fotoğrafları" dalında ikincilik kazandırdı

Koş Mona Lisa

Efsanevi ve esrarengiz Mona Lisa'yı ayaklandırıp koşturan fotoğraf, İspanyol Tino Sorian'ın eseri. Barcelona Hayal Müzesi'nde, aslından farksız sahte resimlerin yerleştirilmesi sırasında çekilen kare, "Sanat Fotoğrafları" dalında birinci oldu.

Yazarlar