Kültür Sanat Kendini arayanlar için bir ‘yolculuk’ kitabı

Kendini arayanlar için bir ‘yolculuk’ kitabı

04.08.2010 - 09:52 | Son Güncellenme:

Buru Korap’ın “Kendini Arayan İnsan” adlı kitabı üç arkadaşın yanlışlıkla düştükleri cezaevinde, kendi iç dünyalarına doğru çıktıkları yolculuğu anlatıyor.

Kendini arayanlar için bir ‘yolculuk’ kitabı

İzmirli yazar Buru Korap’ın kişisel gelişim türündeki ikinci kitabı “Kendini Arayan İnsan” yüzyılın en büyük sorunlarından biri olan arayış içindeki insanı ele alıyor.

Paraf Yayınları tarafından yayımlanan kitapta Korap, bireylerin mutluluğa ulaşma serüvenlerini anlatıyor. İlk kitabı “Kedimizi Ararken” Detay Yayınları tarafından 2006 yılında piyasaya sürülen Buru Korap, yeni kitabında bu kez okuru bir hikaye üzerinden kendini sorgulamaya davet ediyor. İnsanların mutluluğu aradığı hayat yolunda ego, nefis, inanç gibi kavramlarla yüzleşmesine dikkat çeken Korap, bireylerin iç yolculuğunu üç arkadaş üzerinden kaleme alıyor. Teknelerinin batmasıyla denizde mahsur kalan ve Yunanistan karasularına izinsiz girdikleri için bir süre cezaevinde kalan arkadaşların sohbetleri, onları kendi iç dünyalarına doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Korap, “Kendini Arayan İnsan”da bireylerin iç huzura ve mutluluğa nasıl ulaşacağını sorguluyor.

Haberin Devamı

Kitaptan…

Her birimizin kendi doğru yollarımızdan giderek ulaşacağımız gerçekler düşünce gibi, sevgi gibi ve evren gibi sonsuzdur. Ve bu sonsuz gerçeklerin her biri aynı gerçeğin, aynı bütünün birer parçasıdır. Gerçek, insanların ulaşabilecekleri sonsuz gerçeklerin bütünüdür. Eğer yalnız kendi düşüncelerimizin ve doğrularımızın mahkûmu olarak kısıtlı bir yaşam sürmek istemiyorsak mutlaka başkalarının düşüncelerini de dinlemeyi ve onları anlamayı öğrenmeliyiz. Ben varlığımı sürdürebildiğim sürece kendimi geliştirmeye çabalayarak yeni gerçeklere ulaşmaya ve onları sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Osho’nun Yaratıcılık adlı kitabında yazdığı gibi: “Deneyim asla bitmez, her zaman bitmemiş kalır. Yaşadığın sürece de neyin nasıl bitecek? Deneyimlerin büyüyor, değişiyor, hareket ediyor. Sürekli bilinenden bilinmeyene ve bilinmeyenden bilinemeyene doğru hareket ediyor. Ve unutma; deneyimin güzelliği tamamlanmamış olmasıdır.”

Haberin Devamı

Buru Korap kimdir?

1949 yılında Kosova’nın Gora Bölgesi’ndeki Dragaş Kasabası’nın Brod Köyü’nde dünyaya geldi. 9 yaşındayken, dedesinin vasiyeti üzerine ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti.

Tek kelime Türkçe bilmediğinden 9 yaşında İzmir’de ilkokula yeniden başladı. 1973 yılında Ege Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Yüksekokulu’nun Kimya Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Belli bir dönem özel sektörde yöneticilik yaptıktan sonra iş hayatına kendi firmalarında devam etti. 2006 yılının Aralık ayında Detay Yayınları tarafından “Kendimizi Ararken” adlı kişisel gelişim kitabı yayımlandı. Buru Korap evli ve iki kız çocuğu babasıdır.