Editörün Seçtikleri Kılavuz karga oyunu!

Kılavuz karga oyunu!

23.08.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Pratik bilgiler

Kılavuz karga oyunu





İnsanlar neden cümbür cemaat çıkarlar tatillere? Yani çıksanıza sevgilinizle ya da kocanızla baş başa, şöyle güzel bir tatil yapın.
Evli bir arkadaşım birkaç çift beraber tatile gideceklerini söyledi. "Neden?" dedim. "Otur otur, konuşacak şey yok, bir kere denedik, çok sıkıldık" dedi.
İyi de illa ki ha bire konuşmak mı gerekiyor lak lak lak?
Tatil kavramı özellikle şehirliler için geçerli değil midir? Çok çalışıp ardından şehrin kalabalığından, havasından, ritminden kaçarsın. Aslında hayatında bir dinlenme payı bırakırsın.
E, kalabalık gidince ha bire "ortak konu" diye işini gücünü, şehir hayatının dedikodusunu yaparsan o zaman bunun neresi tatil? İyice fena hissedip dönmez mi insan o "Ay, ne korkunç!" dediği her şeye? Zaten şehirde kendi doğrularını hem kendilerine hem de size tekrarlaya tekrarlaya "normal" hale getiren insanlardan hiç yoktan birkaç günlük kısa bir tatil süresince uzaklaşmak iyi gelmez mi insana?
İşte Bilirkişi olarak yazıyorum: Hiç duydunuz mu "O kadar güzel bir tatildi ki, hiç durmadan konuştuk" diye tatilini öven birini? Denize girmek, çocuk gibi suyla oynamak, güneşe uzanmak, havanın güzelliğinden insanın başının dönmesi... Sevdiğinizin yeşilliklerin kokusundan, huzurdan, hayatını tekrar sevmekten yüzü gülerken elinizi uzattığınızda hemen tutması, "Ne güzel" demek sadece... Daha keyifli değil mi?
Yoksa ne o öyle yarışa girmiş gibi koş Bodrum'a, koş bilmem nereye... E, onlardan şehirde de var. Piyasa mı yapacaksınız, tatil mi? Hiç olmazsa kısacık tatilinizde gösterişi boş verin. Hayatınızla oynamayın. Onun yerine her tatili bir balayı gibi yaşayın...
İyi oyunlar herkese...

Erkek: "Tatlım, yeni iş yerimdeki arkadaşlar yarın benim için 'hoş geldin' yemeği veriyorlar. Akşama hazır olursun değil mi?"
Kadın: "Hem de nasıl hazır olacağım göreceksin... En seksi giysilerimi giyeceğim. Bayan çalışanlara rekabet ortamına yer olmadığını göstermek lazım."

Kadınlara: Bir erkek "çok yalnızım" diye yakınıyorsa, son iki ilişki girişiminde ret cevabı almış demektir. Onunla ilişkiye girerseniz "teselli ikramiyesi" türü bir ilgiyle karşılaşabilirsiniz.
Erkeklere: Bir kadın durup dururken yalnızlıktan dem vuruyorsa, sessiz sedasız yaşadığı ilişkisine meşru bir zemin hazırlama gayreti içindedir.

Sevgiliniz sizden sıkılmaya başladıysa ne yapmanız gerekir?
Yapmanız gereken, "sıkıldım" kelimesini ilk fırsatta sizin seslendirmenizdir. "İlişkimiz gün geçtikçe monotonlaşıyor, farkında mısın bilmiyorum? Ama ben çok sıkıldım..." O zaman karşısına savaşması gereken bir engel koymuş olacaksınız. O bununla uğraşırken de kendi sıkıntısından eser kalmayacaktır. Hatta arada onu monotonluğu yaratan kişi olmakla suçlarsanız, sizi eğlendirecek, ilişkinize renk katacak diye yeni eğlence yöntemleri geliştirecek, zaten sıkılacak zamanı da olmayacaktır. Siz de onun gayretkeşliğiyle eğlenirsiniz artık.

ÖZBİLİRKİŞİ:
"Pazar günü ayın kaçıydı, biliyor musun?"
BİLİRKİŞİ:
"Ay, 18 Ağustos! Gene unuttuk evlilik yıldönümümüzü."

1- Güle oynaya çıkarsınız yola...
2- Gittiğiniz otele vardığınız anda başlar sıkıntı. Kimler hangi odada kalacak, "Bak onların odası daha güzel" yarışı...
3- Ertesi gün kahvaltıya geç gelen çifte kızılır.
4- Denize girilecek ya da gezilecek yer konusunda, arkasından da yemek yenecek yerde anlaşmazlık çıkar.
5- Sevgilinizin onların yanında size davranışından rahatsız olmaya başlarsınız.
6- Kavga çıkar. Dostluk bozulur. Herkes ayırır yolunu.
Bugünkü yazımın anafikri şu: Ay, ne çok eğlendiniz, değil mi? Ben biliyorum da yazıyorum, elbette siz de biliyorsunuzdur. Sadece hatırlatayım dedim...





YAŞAM


Uyanık şoför faciayı önledi
Doğacak çocuğuna bile acımadı!
Turizm kralı Öger'e tinerciler saldırdı!..
Robotlar için büyük bir adım
Bu tembellikle metro hikâye..
Ucuz pil yine 'cep' patlattı
Rol gereği vuruldu gerçekten öldü
Terörün ve İstanbul'un uzmanı
UFO'cular pilot eğitecek!
Tuna Nehri akmam diyor
Davadan kaçtılar kandan kaçamadılar
Roket faciası: 16 ölü
Peluş oyuncağa dikkat
Bursa'da korkunç kaza: 4 ölü
Önce kadınları fethettiler
UFO değil Mars
Uygurlu cambaz rekor kırdı...
Alkol ve soğan kokusuna bir bardak süt
Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur...
Suçluluk tasması
"Daimi balayı" oyunu!

Yazarlar