Sağlıklı Beslenme Kilonuzu kahvaltı ile kontrol edin

Kilonuzu kahvaltı ile kontrol edin

19.02.2018 - 11:44 | Son Güncellenme:

Günün en önemli öğünü klişesinin de önünde olan kahvaltı hayatı ciddi derecede etkileyen bir öğündür. Kilonuzdan şikâyetçiyseniz, gün içerisinde çok acıkıp asla doymayanlardansanız, hâlsizliğiniz asla geçmiyorsa acaba bu denli önemli bir öğünü atlıyor olabilir misiniz?

Kilonuzu kahvaltı ile kontrol edin

Kahvaltı alışkanlığını oturtabilmek için yapmanız gereken şey, üşengeçliği bir tarafa bırakmak ve kahvaltıyı zevkli ve lezzetli bir hâle getirmektir. Gün içerisinde almanız gereken protein, vitamin, mineral ve karbonhidratın önemli bir kısmını kahvaltı takviyesiyle kapatabilirseniz, diğer öğünlerle eşit bir dağılım sağlamış olursunuz. Bu da aldığınız kalori miktarını dengede tutacak ve kilo almanızı engelleyecek bir faktör olacaktır. Üstelik gün içerisinde enerji harcayacağınız için yorgun düşmemiş ve vücut dengesini korumuş olursunuz.

Haberin Devamı

Kahvaltınızı sağlam yapmak da önemli bir faktördür. Yumurtalı bir kahvaltı ile mısır gevrekleri veya poğaça ile geçiştirilen bir kahvaltı arasında büyük farklar vardır. Her ne kadar günümüzde doğal ürünlere ulaşmak çok zor olsa da elinizden geldiğince doğal ve doğala yakın yiyecekler yemelisiniz. Özellikle güne başlarken yediğiniz yiyecekler çok önemlidir. Kahvaltı da içerisindeki zengin içeriklerle, bu amaç için biçilmiş kaftandır. Faydaları anlatmakla bitirilemeyen zeytini, peyniri, reçeli, salatalık ve domatesi bulundurduğunuz kahvaltı hem sizi zenginliği ile mutlu edecek hem de az miktarda yiyecekten çok fayda almanızı sağlayacaktır. İsteğinize göre daha da çeşitlendirebilir, farklı sunumlarda kahvaltılar hazırlayarak kendinizi daha da şımartabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bunlara ek olarak kahvaltı alışkanlığınız yoksa güne yalnızca kahve ile başlayanlardansanız, ilk denemelerinizde kendinizi bir şeyler yemeye alıştırmakta fayda var. Böylelikle hem vücudunuzu yavaş yavaş alıştırmış olacak hem de diğer öğünlerdeki porsiyonları düşürebileceksiniz. Sabrederek kilolarınızdaki farkı görecek, hem daha enerjik hissedecek hem de daha zinde olacaksınız.

Sakın unutmayın az yemek asla sizi kilolarınızdan kurtarmayacaktır. Aksine dengeli, düzenli hatta sık yiyerek öğünleri atlamadan zinde insanlar olarak kilolarınızı kontrol edebileceksiniz. Önemli olanın sağlıklı bir bünyeye sahip olmak olduğunu unutmamanızda fayda var. Kahvaltı hem kan şekerinizi hem de tansiyonunuzu dengede tutarak size daha kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sunabilir.

Yazarlar