Cilt Bakımı Kimse karışmasa kadınlar tüylerini alır mıydı?

Kimse karışmasa kadınlar tüylerini alır mıydı?

27.03.2018 - 13:49 | Son Güncellenme:

Hiç kimse karışmayacak olsa tüylerinizi alır mıydınız? Ağda mı tıraş bıçağı mı yoksa lazer mi daha etkili? PembeNar.Com'dan Gizem Aydoğan konuyu Braun ve Gillette Venus'ün Frankfurt'taki laboratuvarlarında araştırdı.

Kimse karışmasa kadınlar tüylerini alır mıydı

Haberin Devamı

Kadınlar olarak erkeklere en çok imrendiğimiz noktalardan biri belki de vücut tüyleriyle barışık toplumda yer etmiş olmaları.

Kimse bir erkeğin bacağındaki tüyüne yanağındaki kılına karışmıyor ancak söz konusu bir kadın olunca toplumun bakış açışı bir anda değişiyor. Ancak son zamanlarda özellikle de bu Z nesli dediğimiz özgüveni yüksek ve toplumun ne dediğinden çok kendisinin nasıl hissettiğini önemseyen jenerasyon vücut tüyleriyle ilgili algıları da değiştiriyor. İyi ki de değiştiriyor.

#HairBodyDontCare akımı gün geçtikçe daha fazla takipçi topluyor. Dünya üzerinde kadınlar özgürce tüyleriyle barışıyor. Lakin ilginç bir nokta da var ki bir taraftan bu tür trendler ortaya çıkarken kadınların vücut tüylerine karşı tutumunun aslında çok da mahalle baskısıyla ilgisi olmadığı görülüyor.

Haberin Devamı

Gillette Venus ve Braun’dan çarpıcı anket sonuçları

Konu nereden açıldı derseniz geçtiğimiz haftalarda Braun ve Gillette Venus’ün Frankfurt’ta bulunan laboratuvarları ve merkezlerini ziyaret etme fırsatı buldum. Ziyaret esnasında sektörün önde gelen bilim adamlarından da kadınlar ve tüyler konusunda pek çok sunum dinledim. Bir epilator veya IPL cihazının nasıl geliştirildiğinden tutun kadınların tüy alma konusuyla ilgili görüşlerine kadar her konuyu konuştuk. Yapılan sunumlar arasında en çok kadınların bu konudaki düşüncelerini gösteren anket dikkatimi çekti. Sizinle birkaç noktayı paylaşmak isterim.

Anketten ilginç birkaç nokta:

Kimse karışmasa kadınlar tüylerini alır mıydı
Kadınlar ve tüy alma hakkındaki görüşleri

Kadınların %84’ü vücut tüylerini kimse umursamasa bile almak istiyor çünkü pürüzsüzlük seviyor.

Kadınların %59’u tüy alma sebebi olarak temizlik ve hijyeni gösteriyor.

Kadınların üçte biri tüylerini aldıklarında kendilerine güvenlerinin arttığını söylüyor.

10 kadından yalnızca 1’i vücut tüylerini havalı buluyor.

Tüy alma konusunda hangi yöntem daha? Tıraş bıçağı mı ağda mı epilatör mü lazer epilasyon mu?

Tüy alma yöntemi olarak en popüler yöntem tıraş bıçağı.

Kadınlar evde tüy almayı daha rahat hissettirdiği için tercih ediyor.

Kadınlar genellikle bacaklarını (%64), kol altlarını (%71) ve bikini hattını (%65) tıraş ediyor.
Bacaklardaki tüylerin alınması söz konusu olduğunda tıraşın yanı sıra 4 kadından 1’i epilasyonu seçerken, ağdayı tercih eden kadınların oranı da aynı.

Haberin Devamı

Türkiye’de durum nasıl?

Ülkemizde tüy alma konusu ergenlik döneminde annelerin kız çocuklarına öğrettiği yöntem ile devam eder. Kural budur. Anneniz ağdadan yanaysa ağda, tıraştan yanaysa tıraş bıçağı kullanırsınız. Geleneksel bir toplum olmamızdan kaynaklı olarak da pek çok şehir efsanesi sebebiyle rutinimizi değiştirmeyiz. Bu şehir efsanelerinden biri tıraş etmenin tüyleri daha sert ve gür çıkardığıdır. Birinci elden söylüyorum ki böyle bir durum yok.

Kimse karışmasa kadınlar tüylerini alır mıydı
Tıraş ettiğinizde tüylerinizin daha sert görünmesinin sebebi tüylerinizi uçlarına göre daha kalın olan kök bölgesine yakın yerden kesmiş olmanızdır. Dolayısıyla tıraş ettikten sonra bir zamanlar köke yakın kalın olan kısım daha sonra uç haline gelir ve dolayısıyla daha gür ve kalın gibi görünür.

Ağdanın tüyleri yumuşattığının sanılmasının ise sebebi aynı. Tüyleri kökünden çekip çıkardığı için yeni çıkan tüylerin uçları haliyle incecik ve yumuşak oluyor. Ama ağdanın büyük bir dezavantajı var ki o da tüyler büyüyene kadar alamıyor olmak. Dolayısıyla özellikle yazın 1 hafta durmadan etek giyip sonrasında ağda zamanı gelene kadar pantolonla gezmek durumunda kalıyoruz. Ağda esnasında çekilen acıdan bahsetmiyorum bile.

Haberin Devamı

Lazer epilasyon bana kalırsa daha riskli bir yöntem. Hayır sağlık açısından değil. Kadınların tüy alma tercihinin tamamen kendi tercihleri olmadığı ve partnerlerinin tercihine göre şekillendiğini biliyoruz. Lazer epilasyon gibi nispeten kalıcı bir yöntem uygulamak partner değişikliğinde sorun yaratabilir. Her erkek tüyden nefret ediyor diye bir şey yok. Ya sevene denk gelirseniz. Kıldan tüyden sorun çıkması hoş olmaz demedi demeyin J

Nihayetinde herkesin bir tüyü var ve kimsenin tüyüne kimse karışamaz. Ama şehir efsanelerine kanmak yerine her yöntemi deneyip kendinize uygun bir yöntem bulmalısınız diye düşünüyorum. Önemli olan sizin nasıl hissettiğiniz. Nasıl rahatsanız o yöntemi deneyin.

Haberin Devamı

Tüyleri almak mı almamak mı? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bana yazın :)

Yazarlar