Çiftleri yakınlaştıran öneriler

Haberin Devamı

Birbirine bağlı ve uyum içinde yaşayan çiftler herkes tarafından hem özenilir hem de merak uyandırır. Nasıl oluyor da bu kadar iyi anlaşıyor ve uyum içinde yaşıyorlar.

İlişkimize dahil edeceğimiz bazı rutinler hem uyumlu bir ilişki yaşamamızı sağlar hem de aramızdaki iletişimi güçlendirir.

“Seni Seviyorum” demekten vazgeçmeyin
Uzun süreli bir ilişkinin içerisindeyseniz, bir süre sonra romantizm ikinci plana atılabiliyor. Özellikle çiftler arasında ilgi kaybı çok sık görünen bir durumdur. İşte bu durumu azaltmanız gerekiyor.

Birbirinize karşı ilgi ve alakayı artırmak için partneriniz daha çok “Seni Seviyorum” deyin ona küçükte olsa daha sık iltifatlarda bulunun.
Sevdiğinizi ifade etmeniz sizi partnerinize daha da yakınlaştıracaktır. Yıllardır birlikte olsanız da sevdiğiniz insana duygularınızı ifade etmekten çekinmeyin.

Kaliteli zaman geçirdiğinizden emin misiniz?
Partnerinizle daha çok zaman geçirmektense geçirdiğiniz kısa süreleri dahi daha kaliteli değerlendirmeye odaklanın.

Bu sadece 1 saat birlikte bir akşam yemeği yemek bile olabilir. Oturup saatlerce, iletişim kurmadan, birlikte televizyon seyretmek elbette partnerinizle ilişkinize heyecan katmaz! Eğer evliyseniz haftada bir akşam bile kaliteli vakit geçirmeniz, ilişkinizi mutlaka daha iyiye götürecektir.

Birbirinizden ayrı da zaman geçirin
Bu aslında ilk başta ilginç görünebilir. Ama aslında ilişkilerde partnerinizden bağımsız zaman geçirmek ilişkinize olumlu etkisi olur.
Çok fazla abartmamak kaydı ile aranızda tatlı kıskançlıklar çıkabilir ki bunlar da ilişkinize heyecan katabilir. Ayrı geçirilen süreler, birbirinizi özlemeler aslında ilişkinizi güçlendiren şeylerdir. Tabii her şeyi olduğu gibi bunu da abartmamalı, dengelemelisiniz.

Anlaşmazlıklar kavgaya dönmek zorunda değil
Çiftler arasında tartışmalar çok doğaldır. Günümüzde tartışmayan, kavga etmeyen çiftlerin olması neredeyse imkansızdır.
Ancak uzun süreli sağlıklı bir ilişki yaşamak istiyorsanız, egolarınızı bazen geri plana atmalısınız.
Eğer tartıştığınız konular aslında hiç önemli değilse partnerinize olan sevginizi öne çıkartıp tartışmanın uzamasını önlemelisiniz. Eğer tartışmayı uzatıp alttan almazsanız, bu duygusal anlamda sizi etkileyebilir, bu da ilişkinize olumsuz yansıyabilir.

Yatak odasını ve seksi hafife almayın
Uzun süreli ilişkilerde monotonlaşan bir konu da yatak odasıdır. Belirli bir süre sonra heyecan kaybolur ve ilişki sıradanlaşır.
Bu da bir süre sonra çiftler arasında sıkıntılara neden olur. İşte, heyecanı kaybetmemek adında kendi sınırlarınız içinde yeni şeyler denemekten çekinmeyin, yenilik her zaman iyidir. Hem size hem de partnerinize heyecan verir ve ilişkiyi sağlamlaştırır.

Anladığınızı hissettiriyor musunuz?
İlk başka garip geldi değil mi? Evet ne yazık ki hepimiz ilk iş bu soruyu soruyoruz. Ama partnerimizle daha derin bir iletişim kurmak istiyorsak bu soruyu biraz değiştirmeliyiz. Çünkü hepimizin aldığı cevap sadece “İyi, senin?” oluyor.

Tabii bu cevap sıkıcı ve aslında hiçbir şey ifade etmeyen bir cevap. Bu sorun yerine ona günün en güzel anının veya en canını sıkan anı sorun ve onu anlatmasını isteyin. Bu şekilde daha kaliteli bir iletişim kurmuş olursunuz.