Diyetler Kış diyeti nasıl yapılır?

Kış diyeti nasıl yapılır?

15.02.2018 - 15:16 | Son Güncellenme:

Diyetisyen Büşra Söylemez kış diyetine dair önemli tüyolar verdi.

Kış diyeti nasıl yapılır

Hava sıcaklığının değişmesi vücutta da bazı değişikliklere yol açıyor. Havaların soğumasıyla beraber vücut kendini korumaya alıyor ve kilo almaya meyilli hale gelebiliyor. Üstüne uzun kış gecelerinde oyalanmak için atıştırdığımız gıdalar, soğuklardan dolayı yetersiz aktivite ile su tüketiminde azalma gibi faktörler de eklenince kilo alma kaçınılmaz oluyor. İlkbaharın yaklaşmasıyla beraber bu kilolar gözümüzde iyice büyüyor. Kış mevsiminin bitmek üzere olduğu, ilkbahar aylarına adım atacağımız bu günlerde diyet herkesin bilinçaltında beliren bir dürtü haline geliyor.

Haberin Devamı

Bu aşamada diyet listesi zayıflamak için görünebilir. Ancak asıl amaç, diyetisyen kontrolünde sağlıklı diyet listeleri oluşturmak ve haftalık diyet programları ile bilinçli bir beslenme dönemine girmek.

Peki ne bu kilolardan kurtulmak için ne yapmamız lazım?

1. Her mevsimde olduğu gibi bu mevsimde de ‘dengeli ve sağlıklı beslenme’yi ana prensibimiz kabul etmek.

2. Soğuklarla beraber yavaşlattığımız metabolizmamızı canlı tutmak.

Temelde bu iki basit kurala uyarsak kışın kilo almamız için hiç bir sebep kalmaz.

Kış diyeti için öneriler:

-Güne güzel bir kahvaltıyla başlayarak metabolizmamızı uyandırabilir, düzenli beslenme alışkanlıkları kazanabiliriz.

-Vücudumuzu uzun süre açlıktan koruyabilir. Az ve sık beslenme metabolizmamızın yavaşlamasına engel olacaktır.

Haberin Devamı

-Fırsat buldukça temiz havada vakit geçirebiliriz. Vücuda alınan oksijen yağ yakımına destek olacaktır.

-Yaz aylarına kıyasla azalttığımız su tüketimi arttırabiliriz. Bu sayede ödem problemlerimizden kurtulmak, vücut ısımızı korumak ve metabolizmamızı dengede tutmak kolaylaşacaktır.

-Diyetimizde bezelye, bamya, kuru incir gibi lifli gıdalara yer vererek hem doygunluğumuzu arttırabiliriz hem de bağırsak sağlığımızı koruyabiliriz. Bağırsak sağlını ne kadar iyi korursak kilo vermek o kadar kolay olacaktır. Yeterli ve dengeli beslenme bu aşamada önem kazanacaktır.

-Havaların soğumasıyla beraber azalttığımız fiziksel aktivitemizi ufak egzersizlerle sayesinde arttırarak, kan akışını hızlandırabiliriz.

-Stresten ve depresyondan uzak kalmak için güneşli havalarda dışarıda vakit geçirebilir, yürüyüş yapabilir, yeni hobiler edinebiliriz. Bu sayede stres ve depresyonla beraber mutlu olmak için tükettiğimiz ekstra kalorileri hayatımızdan çıkarmış oluruz.

Yazarlar