Kültür Sanat Kısa filmciler yarışıyor!

Kısa filmciler yarışıyor!

18.06.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fatih Üniversitesi “Kısa Olsun Bizim Olsun” ana başlığı ile Kristal Klaket Kısa Film Yarışması düzenliyor.

Kısa filmciler yarışıyor

Büyük ödülün 2.007 dolar ve son başvuru tarihinin 30 Temmuz 2007 olduğu yarışmada ayrıca toplam 8 yarışmacıya daha ödül verilecek; filmini gönderen ilk 100 kişiye yarışma özel T-Shirtleri hediye edilecek.

Yarışma jüri üyeleri, Fırat Yücel (Altyazı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni), M. Nedim Hazar (Gazeteci), Ali Murat Güven (Yenişafak Gazetesi Yazı İşleri Müdürü), Nevzat Bayhan (İstanbul Kültür A. Ş. Genel Müdürü) ve Mustafa Aktürk (G2 Reklam Ajansı) olarak belirlendi.

Kısa Film, uzun metrajın aksine, herkesin üzerinde fikir birliği yaptığı bir tanıma sahip bulunmuyor. Kısa Film için yapılan pek çok tanım arasında “Uzun metrajın anasıdır” gibi iddialı cümleler de kurulmuştur. Uzun metrajda, gişe rakamı baskısı, beklentiler, alışkanlıklar, kalıplar, büyük ekipler, ticari ilişkiler gibi unsurlar bulunuyor ve dolayısıyla bunu yapmak çok daha zor oluyor. Kısa filmde ise en azından ülkemizde bu gibi baskılar minimum seviyede. Bu sayede insana geniş bir özgürlük alanı sunuyor. Üretkenliğe daha fazla olanak sağlıyor. Ama; bu alanda uğraşmak isteyenlerin önünde ciddi maddi imkansızlıklar bulunuyor.

Kısa filmin sınırlı bir alanda kalması, gelişimini sağlayacak ciddi çalışmaların ve kısa filmcilere destek sunabilecek kurumların olmayışına bağlanabilir. Bu eksikliklerin giderilmesi yönünde yapılacak en önemli katkı da; mükemmeli beklemeden, onlara imkan sağlamaktan geçiyor.