Yaşam Kız yurdu sevinci

Kız yurdu sevinci

11.11.2008 - 02:02 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyası çerçevesinde 27. kız öğrenci yurdu hizmete girdi

Kız yurdu sevinci

Milliyet’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte yürüttüğü “Baba Beni Okula Gönder” kampanyası çerçevesinde yaptırılan 27. kız öğrenci yurdu, Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde törenle hizmete açıldı.
İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) 1955 yılı mezunlarının katkılarıyla yaptırılan 60 öğrenci kapasiteli yurdun açılış törenine Vali M. Niyazi Tanılır, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Çağlayancerit Çok Programlı Lisesi’nin yan tarafında bulunan atıl vaziyetteki atölye binasının revizyondan geçirilmesiyle oluşturulan Çağdaş Yaşam İTÜ İnşaat 55’liler Kız Öğrenci Yurdu’nun açılış konuşmasını yapan Kaymakam Hakan Özarslan, ilçede iki ortaöğretim kurumunun bulunduğunu belirterek, yurdun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

‘150 bin YTL’ye mal oldu’

Özarslan, “60 kişilik kız yurdu ilçemizin pansiyon ihtiyacını karşılamıyor. Daha büyük bir yurt ihtiyacımız var. Bu sorunu sizlerin desteğiyle aşacağımıza yürekten inanıyoruz. Yurdumuz yaklaşık 150 bin YTL’ye tamamlandı. 50 bin YTL’sini ÇYDD karşıladı. Sizlerin kız çocuklarımızın eğitim öğretime devam etmesi için her türlü desteği sağlayacağınızdan hiç şüphemiz yok” dedi.
Vali Tanılır da, atıl durumda olan bir binanın yurt olarak inşa edilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. ÇYDD Genel Merkez Temsilcisi Gülser Alparslan da çağdaş toplum ve çağdaş ülkenin kızların eğitimiyle olacağını vurguladı.
Konuşmalardan sonra Tanılır, Alparslan’a hem kendisi hem de ÇYDD Genel Başkanı Türkân Saylan’a iletilmek üzere iki teşekkür plaketi verdi. Kampanya kapsamında 26. yurt da Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde hizmete açılmıştı.

Yazarlar