Editörün Seçtikleri Koku sektöründe öncü ülkeler

Koku sektöründe öncü ülkeler

29.06.2015 - 12:16 | Son Güncellenme:

Tekstil ve kişisel bakım gibi insan zevkine hitap eden, alım gücünün yüksek olmasını gerektiren sektörlerde ilk akla gelen ülkeler Fransa, İspanya ve İtalya'dır.

Koku sektöründe öncü ülkeler

Günümüzde bu ülkeler dünya modasını ve zevklerini belirledikleri gibi koku endüstrisini de yönlendiren baş rol oyuncularıdır.

Örnek vermemiz gerekirse, silikon vadisi teknoloji dünyası için ne konumdaysa zengin koku kültürüyle Fransa, İspanya ve İtalya da aynı konumdadır.

Köklü koku üretim geleneğini Akdeniz bölgesinin kadim tarihinden miras alan bu ülkeler, dünya çapında birçok parfüm markasına ev sahipliği yaparlar.

Koku sektöründe öncü ülkeler
Avrupa’nın alım gücü yüksek insanlarının yaşadığı bu kıyı şeridi, Napoli’den başlayıp Côte d’Azur'u geçip Valensiya'ya kadar uzanır.



Bu bölgeye gelen zengin turistler de yerel halk gibi yüksek kültür ve zevke sahip olup, bölgede üretilen kokulardan da en yüksek kaliteyi beklerler.

Bu bölgede yer alan şehirlerden özellikle Aix - en - Provence, Marsilya, Napoli ve Valensiya koku üretiminde ön plana çıkar.

Bu elit bölgeyle bütünleşmiş binlerce yıllık zengin koku kültürü, günümüzde bütün dünyaya olduğu gibi Türkiye’deki koku endüstrisine de örnek olup, ilham vermeye devam etmektedir.

Yazarlar