Geri Dön

Dondurma tarifi

Sıcaklar ile birlikte serin şeyler yeme isteğimiz de artıyor. Bunların da en başında dondurma geliyor. Dışarıdan aldığımız dondurmaların tadına doyamasak bile özellikle çocuklarımıza yedirdiğimiz dondurmaların sağlıklı olduğundan emin olmak istiyoruz. İşte size evde kolaylıkla yapabileceğiniz harika bir dondurma tarifi. Hem çok kolay hem de çok sağlıklı!

Dondurma tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 dolu yemek kaşığı sahlep
1 tatlı kaşığı kakao (isteğe bağlı)

Dondurma Nasıl Yapılır?

Sütün tamamını derin bir tencereye koyun. Kaynadıktan sonra şeker ve sahlep ekleyin.

Eğer kakaolu dondurma yapmak istiyorsanız kakaoyu da ekleyin.

Malzemeyi ekledikten sonra sürekli karıştırmalısınız yoksa sahlep topak topak olacaktır.

Yeterince kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve sıcakken dondurma kaplarına koyun.

Oda sıcaklığına geldiğinde buzluğa koyarak dondurun. Her yarım saatte bir karıştırmayı unutmayın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber