Salon Kon Mari metodu nasıl uygulanır?

Kon Mari metodu nasıl uygulanır?

07.01.2019 - 15:45 | Son Güncellenme:

İhtiyaçların git gide artmasıyla beraber zorunlu olmasa da evimizde çok fazla eşya bulundurmak zorunda kalıyoruz. Eviniz yaşanmayacak hale gelmeye başladıysa ve sürekli olarak dağılıyorsa sizlere Kon Mari metodunu öneriyoruz. Peki, nedir bu Kon Mari metodu, Kon Mar metoduyla evimi nasıl düzene sokacağım diyorsanız, detayları haberimizde…

Kon Mari metodu nasıl uygulanır

Kon Mari metodu adını Marie Kondo’dan almıştır. Toplama ve düzeltme konusunda bir uzman olan Marie Kondo, evinizi nasıl düzene sokacağınızı verdiği metodlarla açıklıyor. Temelini Feng Shui felsefesinden alan Kon Mari metodu, sevdiğimiz ve kullandığımız aynı zamanda işimize yarayan eşyaların hayatımızda var olması gerektiğine vurgu yapıyor.

Haberin Devamı

Kon Mari metodu nasıl uygulanır?

Kon Mari metodunda ilk olarak eşyaları kategorilerine göre ayırmak gerekiyor. İlk olarak toplanması kolay olan eşyalardan başlamak gerekiyor. Sonrasında aksesuarlar ve makyaj malzemeleri olarak kategorilere ayırabilirsiniz.

İkinci bir adım olarak eşyaların gerçekten işinize yarayıp yaramadığına bakmak gerekiyor. Ancak bununla da kalmıyor. Tek tek kontrol ettiğiniz eşyaların size nasıl bir enerji sağladığına da bakmanız gerekiyor. Örneğin elinize aldığınız kazağın size nasıl bir enerji sağladığını da değerlendirmeniz gerekiyor ve ona göre karar vermeniz gerekiyor.

Üçüncü bir adım olarak ise kalan eşyalarınızı kalından inceye göre sınıflandırmanız gerekiyor. Örneğin kalın olan kıyafetlerinizi dik bir şekilde yerleştirirseniz hem alandan tasarruf etmiş hem de kıyafetlerinizin daha düzenli olmasını sağlamış olursunuz.

Haberin Devamı


Yazarlar