Stil Kopenhag Moda Haftası 8-12 Ağustos 2012

Kopenhag Moda Haftası 8-12 Ağustos 2012

17.08.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

8-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Kopenhag Moda Haftası 2013 İlkbahar-Yaz sezonunda erkeklerin neler giyeceklerini şimdiden belirledi. Moda dünyasının beğenisine sunulan koleksiyonlar klasik ve sıradışı olarak ikiye ayrılabilir. Moda dünyasının yakın takipte olduğu Kopenhag Moda Haftası’ndan en çok ilgi çeken defileleri sizler için yorumladık! Bakalım gelecek sezonda erkekler neler giyecek, neleri giymek için gerçekten “cesaret” gerekecek?.

Kopenhag Moda Haftası 8-12 Ağustos 2012

Bruuns Bazaar

Haberin Devamı

Klasik çizgiden ayrılmak istemeyenler için 2013 İlkbahar-Yaz sezonunda tercih edilebilir marka; Bruuns Bazaar olacak! Geçtiğimiz hafta düzenlenen Kopenhag ModaHaftası’nda podyumda salınan modeller, erkek giyiminde gelecek yaz “lüks” öğelerin spor tarzla etkileşim içinde olacağının sinyallerini verdi. Modern giyim tarzını benimseyen marka, şehirli erkeklerin her daim “şık” ve “tarz” sahibi olmalarını benimseyen koleksiyonlarla karşımıza çıkıyor. Yoğun bir çaba harcamadan birleştirilebilen parçalar, mutlaka her daim bir erkeğin dolabında olması gereken, düz renkli pantolon, gömlek, ceket ve şortlardan oluşan çeşitli kombinasyonlar sunuyor. Lacivert, beyaz ve gri gelecek yaz aylarında da yeniden erkeklerin vazgeçilmezi oluyor. Tarzına güvenen özellikle çalışan erkeklere hitap eden marka, ayak bileğinde biten pantolonlarının altına uygun gördüğü makosenlerle stilinizi nasıl tamamlayabileceğinizi gösteriyor. Çeşitli renklerden kaçınan, gece ve gündüz rahatlıkla giyilebilecek “klasik” parçaların bulunduğu koleksiyona göz atmadan gelecek sezon için karar vermeyin.

Haberin Devamı

Kopenhag Moda Haftası 8-12 Ağustos 2012

Adidas Originals

Kopenhag’ta Adidas Originals podyumuna yeniden Jerremy Scott damgasını vuruyor. Adidas Scott’la işbirliğine imza attığından beri, koleksiyonlarında daha çok renk ve daha çok sıradışı öğelere rastlıyoruz. Renklerle çalışma konusunda düşünce gücüne hayran kaldığımız Jerrmy Scott, Adidas için hazırladığı koleksiyonlarda podyumda tam bir parti havası estiriyor. Neon düz renklerin yanı sıra, tüm renkleri bir arada kullanabilme gücünün sınırları olmayan Scott Kopenhag’ta “genç” erkekler için, sokak modasının ne olması gerektiğinin altını çiziyor. Paten yapan, kaykay kullanan ve rap müzik dinleyenlerin kendisini her zaman daha iyi anladığını bildiğimiz Scott, renkli dünyasının yankılarını Adidas’la sürdürmeye devam edecek gibi gözüküyor. Koleksiyonda pantolonlardan çok şortlara yer verdiğini gördüğümüz ancak, erkekler için sarı-siyah kareli kumaştan kullanılan bir etekte yaptığını gördüğümüzde şaşırdığımız Scott’ı eleştirmek ne derece doğru olacak bilemiyoruz. Moda haftalarının podyumlarında izlediğimiz “giyilebilir mi” sorusuna yanıt bulamadığımız tasarımlara rastlamaya devam edeceğimizi bilerek bu konuya burada nokta koyuyoruz. Kanatlı spor ayakkabıların erkekler ve kadınlar için hiçbir zaman modasının geçmeyeceğini bir kez daha hatırlatarak, mutlaka gelecek sezonda neon renkli bir Adidas spor ayakkabıyı “alınacaklar” listenize eklemenizi tavsiye ediyoruz.

Haberin Devamı

Kopenhag Moda Haftası 8-12 Ağustos 2012

Asger Juel Larsen

Asger Juel Larsen’in ürkütücü podyumu. Sebep? Sıradışı tasarımlarıyla tanıdığımız Larsen, podyum geçişlerinde siyahı ana teması olarak kullanan tasarımcılar arasında ilk sırada yer alıyor diyebiliriz. Elbette tasarımcının koleksiyonlarında sadece siyah renk yok ancak, podyumda yürüyen modellerinde donuk ifadeleriyle karşılaştığımızda yaz havasından biraz uzaklaştığımızı itiraf etmekten kaçınmıyoruz. Kopenhag’ta asi tarzlarıyla salınan Larsen modelleri, yağmurlukları, pijama pantolon ve gömlekleriyle yaz sıcağında ancak tek başına kullanılabilecek izlenimine sahip olduğumuz bir koleksiyon sunumu yapıyorlar. Tasarımlarında fütüristik yaklaşımları bilim-kurgu öğeleriyle bir araya getiren Larsen, “dokuların çatışması” olarak isimlendirdiği etkileşimi koleksiyonuna yansıtıyor. Estetik yargılardan uzak, gotik ve androjen öğelerin baskın olduğu koleksiyon “giyilebilir mi” sorusunu ancak, parçalar “tek başına” değerlendirdiğinde olumlu olarak karşılabiliyor.

Haberin Devamı

Kopenhag Moda Haftası 8-12 Ağustos 2012

Wood Wood

Renkler bir arada, koleje dönüyoruz! Wood Wood 2013 İlkbahar-Yaz koleksiyonu 1967 San Francisco temalı “Summer of Love” ve 1988-89 Hippi hareketi “Second Summer of Love” ‘dan yola çıkıyor, sahillerden kolejlere dönüşü yansıtan koleksiyon özellikle gelecek sezonda sıkça kullanılacak olan iki tonlu takım elbiseleriyle dikkat çekiyor. Koleksiyon tarihsel öğelerin temelinde, mevcut sosyal sistemlerin çatışması ve sokak kültürünün etkilerinden besleniyor. Spor ve klasik öğelerin birbiriyle bütünleşmesiyle hareketlenen koleksiyonu sunan podyum modellerinin genç yaşları, koleksiyonu etkileyen dönemsel hareketlere yetişememiş olsa da tarzları, 60’lı ve 80’li yıllara gönderme yapıyor. 3. “Summer of Love” olarak adlandırılan Kopenhag Wood Wood defilesi gelecek sezonun sokak modasına ışık tutuyor. Klasik lacivert, anrika beyaz, ordu renkleri ve gri melanjla birlikte kullanılarak yeni sezonun renk skalasını belirliyor.

Haberin Devamı

Kopenhag Moda Haftası 8-12 Ağustos 2012

Kopenhag podyumlarından izlediğimiz kadarıyla gelecek sezonda oldukça farklı tarzlar ortaya çıkıyor. Giderek ne giyebiliriz sorusuna yanıt arayan beyler için, kış döneminde reklam kampanyalarını ve podyumları takip etmelerini tavsiye ediyoruz.

Yazarlar