Geri Dön

Kozalak tatlısı tarifi

Kozalak tatlısı görüntü olarak kozalağa benzediğinden ismini de kozalaktan almış bir tariftir. Mısır gevreklerinden yapılan kozalak tatlısı tarifinin tadı oldukça lezzetli ve aynı zamanda da pratik bir tariftir. Kozalak tatlısını henüz denemediyseniz birazdan vereceğimiz kozalak tatlısı tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte yedikten sonra alışkanlık yapacak, yemeye doyamayacağınız kozalak tatlısı tarifi.

Kozalak tatlısı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 2 adet baton kakaolu kek
- 1 paket krema (200ml)
- 80 gr çikolata (sütlü ya da bitter)
- 1 paket kakaolu yaprak buğday gevreği
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Ceviz

Kozalak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Keki iyice ufalıyoruz.

İçerisine cevizi ve pudra şekerini ekliyoruz.

Ocakta ısınan kremaya çikolatayı ekleyip eritiyoruz.

Eriyen çikolatamızı da ekleyip karıştırıyoruz.

Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayıp şekil veriyoruz.

Sonra kakaolu gevreği sıra sıra kozalak görünümü vererek keke hafifçe batırıyoruz.

Üzerine pudra şekeri serpip, servis yapıyoruz.

Afiyet olsun…

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber